PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Monday, January 2, 2017

Baiki Motor

salam,

cakap pasal motor ni bukan aku tero pun. yang apa aku tahu kalau dah rosak pergi hantar kedai tanya pebenda rosak pastu pergi bayar selepas siap. well ada korang alami tak bila korang ni adalah orang pertama.. ermmm okay yang pertama hantar motor kat bengkel. kira masa tu korang tak nampak yang mamat pomen ni ada baiki apa-apa pun. so dengan nampak lengang ni korang pun beranggapan motor akan cepat siap. kire first come first serve la.

tapi malangnya korang pulak jadi orang yang last disiapkan. masa hantar dan tengah baiki, datang pulak motor lain secara pukal. baiki spoket lah, baiki rantai la, tukar minyak 2t 4t la. beli barang ni satu hal, boleh tak kau sebelum datang tu fikir nak beli barang apa. (okay yang ni aku pun selalu je buat) ala bukan apa, nama benda nak beli tu aku pun tak tahu apa.

dengan customer bertukar ganti dengan motor keluar masuk bengkel dan kau punya motor masih tersadai tiada yang usik. okay perasaan bercampur baur tapi aku tetap buat relax dan macho sambil datang ke abang pomen.

"motor ni bila boleh nak buat, dari tadi tak usik pun"

"halamak, lupa la ada motor ni. okay abg siapkan"

dalam masa 15 minit motor aku siap. dengan alasan dia lupa pasal motor aku.. ermm ermm... hina betul kau wahai motor... bertabahlah...

end

Sunday, December 4, 2016

Ini BukanNya ComEback

salam

tak sangka aku boleh jengah blog ini. sudah berapa lama aku tak involve dalam bidang blogger ni sebab lebih tumpukan kerja. well kerja memang banyak mengubah masa sosial aku selepas tamat belajar di universiti. cabaran pun perghhh boleh buat diri sendiri rasa useless. tapi itulah kerja di bawah syarikat yang bukan milik kita dan makan gaji. hahaha.. sebab minat aku tetap teruskan juga.

bila tengok balik entry lama zaman muda remaja, rasa nak gelak pun ada tapi itu adalah kenangan juga untuk aku. tapi takpa, aku cuba check balik dan dapatkan feel zaman bermain blog ni. apalah yang berlaku di dunia blogger sekarang. macam deep web punya suasana je rasa. blogger2 ni diam diam berisi dengan pelbagai maklumat.

alright.. fist entry untuk tahun 2016 dan kalau ingat untuk tulis kembali, kita akan jumpa lagi. cauuuu

Thursday, December 26, 2013

11 SeBeLaH

Salam

Aku ni jenis minat tengok match bola over sea or dalam negara. Yang menjadi masalah, aku tak penah nak kenal player player yang main.

Permain yang soho tu kenal la sebab selalu keluar news or what so ever media. Seronok tgk match bola ni.

Just nak inform tu je sebab malam ni tengah wat marathon. Hahah

Sekian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)