PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Tuesday, November 30, 2010

24 JaM sIaNg - MidNiGhT SuN

sekali lagu aku bazir masa dalam internet.. then aku teringat ape lecturer aku ajar
masa tu dalam subjek meteorology (ape tu?) ala pasal cuaca (senang nye aku terangkan)
takpe la, ni aku teringat pasal MIDNIGHT SUN, so aku g ar seacrh kat internet.
ades kelapa sawet alagapas tol.. banyak keluar pasal pasal Twilight..
cite ape ni? ces cite vampire dok jage pompuan sorg ni.. tak best

aku terus la mensearching pasal midnight sun.. jumpa la jugak..
meh tengok picture aku grap.
aku curik dari isilmetriel
cantik tak picture ni..
haha.. sebenarnya ini berlaku disebabkan pergerakan paksi bumi.
ala yang condong 23.5 degree tu.
perubahan south pole dan north pole mengadap matahari.
bila south pole adap sun, so siang la ia (vampire pun tak mampu duk sini)
matahari naik, tapi tak sempat turun untuk jadi malam,
dia g naik balik ke atas..

UsHa-Usha DaLaM InTeRnEt

mula dari pagi sampai la kepetangnya aku dok searching internet dan blog walking
tersinggah la kat youtube, habis kan masa tonton video pasal alam semesta.
cosmic journeys ada 16 siri, itu pun masih belum habis aku tengok lagi.

dah penat, aku pergi search benda lain lak,
terjumpa pasal lubang-lubang besar kat bumi ni.
interesting betul, habis aku baca semua artikel pasal lubang-lubang ni.
antaranya la:
1. Darvaza Gas Crater 
2. Kimberley Diamond Mine
3. Monticello Dam
4. Great Blue Hole
5. Diavik Mine
6. Sinkhole
7. Udachnaya Pipe
8. Chuquicamata
udachnaya pipe
darvaza
okey la bagi 2 gambar untuk korang tatap. nak tengok yang lain cari la nama kat atas tu.
kebanyakkan adalah lombong-lombong yang dibuat oleh manusia.
perg..!! memang terbaik diorang buat.. nak explain takut salah fakta..
tapi paling kagum dengan Darvaza Gas Crater, dalam tu ada api, tapi bukan laha magma ok.
satu lagi Great Blue Hole, oh dapat dive kat sana mesti best.


last sekali untuk entry ni adalah..
aku makan roti nan, haha, lama tak makan roti ni.
rasa sangat la sedap pulak.
roti nan
haha, sorry la, dah makan sikit baru perasan nak ambik gambarnya,
credit untuk dean (bukan photographer) kerana dia yang beli, aku tukang ngecek jek.


p/s: gile pergunaan ayat paling skema penah aku gune.. krok krok
hahha.. 

Sunday, November 28, 2010

KeMpUnAn AiR KeLaPa BaKaR

lepas abez exam biotek aku rancang nak minum air kelapa bakar
siap posting kat FB tanye mane area K.T ade jual..
lepas exam semua tak tahu.. oh hampe nye..
ingidam pulok dah.. kah kah
ni la kelape bakar nye.. aku curi kat google pic ni..
credit utk ashlight
ermm tapi aku rasa macam ade jumpa kedai jual air ni
tapi dah tak ingat kat area mane.. pending tol otak.
takpa la.. malam ni pekena bandung milo ar..
sedap ke? aku pun tak tahu..xpun milo tabur..
uhh.. sedap-sedap

DaRi ChurpChurp

ChurpChurp dah bagi tast kat aku la..
follow jek la pe ChurpChurp ni suh wat..
gambo burung biru ni comel pulak..


Check out ape ni.. aku link kan aje.. hee

Saturday, November 27, 2010

SnOw PaTrOl - ChAsInG CaR



We'll do it all, everything, on our own.

We don't need anything, or anyone.

If I lay here, if I just lay here
Would you lie with me, and just forget the world.

I don't quite know how to say how I feel
Those three words, are said too much, they're not enough.

If I lay here, if I just lay here
Would you lie with me, and just forget the world.
Forget what we're told, before we get too old
Show me a garden that's bursting into life.

Let's waste time, chasing cars, around our heads.
I need your grace to remind me, to find my own.

If I lay here, if I just lay here
Would you lie with me, and just forget the world.
Forget what we're told, before we get too old
Show me a garden that's bursting into life.

All that I am, all that I ever was 
Is here in your perfect eyes, they're all I can see

I don't know where, confused about how as well
just know that these things will never change for us at all.

If I lay here, if I just lay here
Would you lie with me, and just forget the world.

p/s: saje aku post lagu ni.. slow jek.. dengar la ek

Friday, November 26, 2010

3rD ExAm PePeR.. EOP

wadus wadus gampang sih..
entri nya asyik nyebut exam aja.. org udah cutik kamu engak lagi
bagai segalak aja.. krek kerk..
engak apa la bibik.. bisa di atur.. udah ginik nasebnya..
ini mau share sama teman foto exam tadi..
yeah bes exam.. keluar berpusu-pusu
alamak.. semua muke x ready loo.. 
aku bermonolog sendiri kat atas tu...
nak senangkan hati sendiri.. (masih dalam suasana exam)
lagi 2 paper perlu aku tarah... semua kene jawab dalam essay
dakwat pen dah abez.. baru jek beli..
beli baru la malam ni..

Thursday, November 25, 2010

AkTiViTi SaTaY

 bahagianye aku arini.. nape.. jiran umah aku wat makan-makan..
oh dapat saving duit makan malam..
kocek yang koyak-koyak dek xde duit..haha..
tabek hormat kat jiran sebelah..haip haip..
makan sampai kenyang.. non stop
menu: satay, naget, mee sup, kentang goreng, air teh o beng, nasi impit,
n akak-akak umah jiran yang comel-comel (saje memuji, mkn free)
b4 di panggang
keje memanggang sedang dijalankan
credit pada akak-akak comel (jiran aku ni)
semalam makan ikan bakar (free).. senak perut..
arini makan satay pulak (free gak).. pun senak perut..
hari-hari macam ni kan best..
perut pun kenyang, duit pun save..

Wednesday, November 24, 2010

KrOk KrOk KrOk

jam 12.00 - 2.00 harini.. my 2nd paper hee...
banyak lagi x cover ni.. hampeh tol.. boleh ttido awal smlm..
ape nak buat..tup tup bangun kuk 6.30am. haa... boleh la smbung 
hayamak.. sempat lagi aku menaip kat blog ni..
ohh... pezal stdy la stdy... ye ye nak mentelaah la ni..
dah tu taip lagi ni.. sabor la blog.. entry x bes lagi ni
ok sekian.. pas exam post lagi...

trooot troot... click

Monday, November 22, 2010

NoTe UnTuK LuSe

okeys.. sifat lazy berkuase dlm badan aku ni..
still lagi guling2 n golek.. day after tomorrow dah de exam..
oh.. 11 chapter still x cover lagi..
note aku nak bace ni.. krok krok ZZZzz...
BAIK.... (kate samangat).. mlm ni start study..
wish me luck every1.. hohoh (santa, 2010)
b4 dat. ngorok jap ar.. ngatok la plak..
krok krok krok.... ZZZzzzz....

NaK kEnE pEnYePaK OrAnG Ni..

aku g shah alam day after aidiladha.. kire nak g holiday la katekan..
one day ja aku round2 shah alam tu.. tgk2 tempat..
mlm nye aku beli la tiket bus SE SUPER.. nak balik umah..
nak jadi story, aku tungu la bus nye datang.. urrgg lambat2.. 30 minit lambat..
ade la ane (suami isteri) ni same nek bus dgn aku.. tua dah..
ade mamat ni suh tungu bus kat 1 tmpt ni.. pe lagi aku dgn ane tu pn lepak la tungu..
pastu nampk la bus sampai.. still tungu bus tu parking.. last2 dop tibe2 gak..
mane lak dy parking.. skali tmpat len da.. ish.. xpe la x kesah la..
ni time nak naik bus malaun tu y gua baran sikit..
biase la nak naik bus, ade la bawak mkn n minuman sikit.. mane tau haus n perut keroncong ke
ane tu bwk la mknn dy, aku pn ade.. so ane tu nek lu la.. mase tu, driver bus cakap
"cepat2 nek org dah nak gerak ni" "bwk mknn ke, jgn mkn dalam ni, nnt kotor"
"sepah2 karang" dgn nada agak keras.. aku kat pintu bus lagi.. nak kluar kan tiket..
aku dengar la, then toleh, dlm hati - "pesal mmt ni, xleh ckp lembut sikit ke"
station bus seksyen 17
dah dtg lambat, parking tah mane2.. ish.. aku tgk la driver bus tu..
sambil pgg sajian untk aku mkn dalam bus.. dulik ape.. hahah
kat sebelah driver tu ade minah gedik mane duk nyepit kat tmpat org nak kluar masuk..
ish minah ni, xde tmpat duduk ke.. sblh driver gak ko nak nyedeng.
menyepit laluan pulak.. driver bus pn mcm selenge jek.. chea mane lak dy bwk
gedik2.. aku pn duk kat seat.. n tgk depan.. driver tu brmiang2 dgn dak girl tu
mayb isteri kot.. mampos la... suh cepat tp x gerak2 lagi.. ish..
bus pun gerak.. time tu aku pn menjamu selera.. hahaha...
makin tegah makin dibuat.. bunyi la pastik jajan n air tin aku dalam bus tu..

usual la kan, mst bus akan stop kat mane2 terminal or station bus..
so ade la 1 terminal ni.. passenger bus nak kucil la katekan..
so mintak la tungu kejap.. ape driver bus tu cakap.
"cepat g buang, lambat sy tingal" uik.. dah xkenal adap sopan nak bckap ke..
nyirap gak aku dalm bus tu.. ade lagi perangai sual lahanat driver ni.

kat terminal len plak... bus ni pn stop.. driver bus ni ckp
"smpai tempat XXX" tmpat d rahsiakn hee.. "cepat turun, nak gerak ni"
time ni ak tgh mamai, so x pasti dgr mcm ni ke.. sampai la turn aku..
nak turun kat hometown aku.. aku tgk la luar.. oh dah sampai..
bus tu pun stop.. pe lagi, mesti la nak kemas nak turun kan.. bek la mase dlm 30 saat
waktu ni aku nyirap.. driver tu bersuara tibe2.. tusuk kat telinga aku.
"EH NI DAH SAMPAI, KORANG NAK TURUN KE TAK"
"TAK TURUN AKU TUTUP PINTU N GERAK"
wohooo... sedap nye mulut mamat ni.. ko baru jek stop
org baru nak angkat montot n nak kluar.
BUNYI MCM MENGHALAU PULAK..

dek x tahan dgr pe lenge tu cakap.. aku pun slumber balas..
"OI PAKCIK, ORG BARU NAK BANGUN NI"
"SOBO SIKIT BOLEH TAK, INGAT PE ORG LEH GERAK MCM KILAT KE"
baru nak ingat nak bwk smpah mknn aku kluar
tp aku cancelkan. haha tgl terus dalam bus tu..
girl gedik n driver tu terus toleh kat aku.. aku pun pandang la dorg 2 ekor tu..
b4 keluar.. aku sound lagi haha .. "TLG JAGE BAHASE SIKIT KALAU BCKP"
huuu... aku rase sangat puas.. wahahha..
nak kira kan, aku nak tampo jek mulut driver tu.. hahah..

Sunday, November 21, 2010

MeH Abe AjO

time raya haji aritu aku buat rendang and ketupat.. tiap2 raye la aku buat.. so ni nak ajo korang buat RENDANG N KETUPAT.. pada akak2 y xtau tu. ni abe nak share petua nak wat mende alah ni..

ini daging lembu

g beli daging kat pasar..
potong dadu.. bilas
masak dalam kuali okey..
jgn masak dlm periuk nasi lak
bahan2 - santan, daun kunyit, lengkuas,
batang serai, bawang merah,





tadaaa...
rendang daging sudah siap..
ni rendang family aku
masak sampai air tu kering..
leh tahan lame..
makan la bersama family, saudara n rakan taulan
cecah gune ketupat n mkn live pn boleh..



ketupat pulok..

ahak... ni le ketupat nye..
bahan n rempas ratus easy by too..
g pasar, cari makcik or pakcik
sll seikat rm5.. ade 25 keping daun kelape ni
kalau nak tarah terus dari pokok pn bisa bah..
jangan tarah daun y dah terkulai kat tepi
y tu buat anyam tiko boleh la..
ambek pucuk pokok kelape ni..
anyam2.. jadi la mcm sebelah ni..
walah...marvelous hour...
n pastu nak wat ketupat pulut or nasi,
terserah korang la ye..


xtau nak post ape.. banyak nak taip ni.. tp apekan daye.. x kluar lak inti pati fikiran
papehal.. berhabinasi lu jap.. krok krok.. ZZZZZzz

Thursday, November 18, 2010

MeLaLuT KeJaP

ahhhhhh......... uuhhhhhh.....
bukan pe bagi intro jek.. skrg ni aku AFI
AFI = away from internet.. ni pun curi pakai berokban kawan.
dah mintak la.. xde nye curi2.

skrg ni aku de kat shah alam. g jejalan jap. (gap exam pun leh poye2 lagi)
hahah.. 6t aku update g okey.. korang bace la post2 y lepas..
buat rujukan untuk exam..
mane tau ade y masuk.. hiii...
banyak aku nak taruk ni.. picture raye..
karang la ye.. tititiiiii..... ZZZZzzzzz

Sunday, November 14, 2010

TaBiaT Aku BiLe WinDoW sHoPpiNg

ade bende tabiat (habit) yang aku buat kalau hok keluar g jalan2 ni
this sm example i give it to u all tgk okey.. heee
collect kat kedai camera
ni aku collect kat kedai camera.. aku rase mcm habit.. tp mcm dah jadi hobi pulak..
ishh.. sendiri pun xtau la.. hee.. korang perasan tak kalau kat kedai2 gadget ni
ade catalog2 pasal barang sperti camera, handycam, mp3, mp4 etc la.
tabiat aku, g kat dis kind of shop, bukan dtg nak beli atau jengok2 barang2 ni.
but nak ambek catalog2 yang ade.. aku ni pengumpul mende2 ni..
korang rase pelik ke??? heee

ade lagi 1 habit ni.. kalau ade pameran, showcase, PC fair ke, etc..
must ade flyer, pamphlet, brochure..
natang ni aku kutip gak.. aku simpan jadi koleksi.. peh mcm pelik kan..
pameran kereta
atas ni contoh nye la.. all dis aku ambek time outing kat town..
bukan berat beli barang tapi berat kertas percume..
last but not least is.. aku ni suke kumpul brochure or pamphlet HANDPHONE
tah bape banyak koleksi aku ade.. wahaha bangge nye..
kalau ade kawan2 korang ade habit macam aku ni.. jangan lupe kabo...
selamat berhobi.. hobi or habit yang pelik n unik..

p/s nanti aku tunjukkan pamphlet or brochure handphone yang aku ade..

Friday, November 12, 2010

RaMpAge - VeNgeAnCe Is RutHleSs

movie sebenarnye mende ni.. 
rampage 2009
untuk kanak2 dilarang sama sekali coz ade adegan ganas jek (no sex)
cite sikit la pasal cite ni.. pasal sorg mamat ni, lepas terlangar busut depan rumah..
mmat seko ni menjadi bosan & mengila kat small town tmpat dy buang air.
abez 1 pekan mamt ni tibai.. terbaik dari ladang ni..
banyak comment aku bace pasal movie ni.. dorg x suke plot cite
tp bagi aku, storyline dy okey pe.. aku tonton x beganjak kot..
korang tgk la sndiri okeyz..
n comment ape korang rase.. heee...

Thursday, November 11, 2010

WhO FoLloW Me...

whee... who follow my step.. credit 4 u all.. weheheh...
printer yang berjasa besar
haha.. korang nampak printer pixma iP1980 ni (berabok).. ni harta karun aku
sejak pakai ni, penjimatan kos print nota sangat "terbaik"
dah.. aku bukan nak kate mende ni.. tapi PERANGAI aku time EXAM

final exam dah mule. tapi nota subjek still xde.. haha..
nak bace kat laptop.. gerenti aku lalok x sampai 10 minit.. hee..
dah final ni la baru nak download nota n print..
harini keje aku print nota jek la.. hahha.. semak2 nota tadi..
banyak yang aku xtau ni.. "bile lak lecturer anjo mende ni"
"ni bab ape" "pe jadah perkataan ni" "aduh makin bace makin x faham"
huhuh.. kesiannye diriku ini..
bace jek la walaupun x faham ape dalam nota...
pe pekataan semangat nak aku ungkapkan ni "DUGAAN"

Wednesday, November 10, 2010

1sT PaPeR & MalaYsiA Vs JaPaNis

MALAYSIA vs JAPA

tepat jam 4 petang aku dah pacak & tercegat jadi batu kat depan TB..
semangat punye pasal nak tengok pasukan negara lawan ni.. huo huoo..
bet dgn kawan (0-3) M 0 - J 3.. ape nye wargenara budak2 umah aku ni..
hahha.. nasib aku ni baik.. target M 0 - J 1.. wahahaha..
9999.gif (7988 bytes)
tapi ape kan daya.. usaha dah dilakukan.. japan win daa..
tekaan semua x kene.. M 0 - J 2..
ulasan budak2 umah:
1st - men mcm pe ni. malas kejo bola (-ve)
2nd -  ish jadi batu plak dorg (-ve)
3rd - dah usaha tu (+ve)
4th - keje bekampung jek defender (-ve)
5th - gud job (tamat match) -  bnyak lagi, malas nak taruk

1ST PAPER PULOK

debaran exam

ni picture aku snap (dari handphone kwn-baju merah kat pic) time ni dah habis paper. kire nak angkat montat nak balik.. yang aku censor tgh tanye jwp. last minute org kate, selagi y boleh. kene censor 1 2 bende.. t aku kene saman dek universiti ni.. hee.. kire okeyz la jwp, even up n down nye aswer. "Dr.. full mark boleh" kalau dy bace.. 

pemende ni.. what is dis in BI..
ni ar pencel box aku.. unik n menarik
transparent.. (plastik bungkus kerepek)
dah 3 sem aku pakai.. senang nak cari pen..
equipment y ade kat dlm ni
1. pen 2. cermin mate 3. pendrive 4. pensel
5. kad matrik 6. pemadam 7. ruler 8. buku bank
9. jadual 10. slip exam 11. syiling 12. calculator
13. gunting 14. lead pencil mechanical..
korang ade ke. wahaha...

Tuesday, November 9, 2010

JaDuAL eXaM Ku

yuhuu... esok aku nye 1st paper.. mari membace, nota yang ade..
slip exam
ni la slip exam U aku (kat atas ni bukan slip aku)
sepanjang hari, aku bace jek keje.. n tido n bace n tido..
sampai ketika ini aku still bace n tido
mari la berjuang menjawap soklan dalam exam nanti
jangan tido time exam sudah..
dah jawap semua soklan xpe.. ni yang xde tulis pape
korang tulis pape, asal jgn kosong..
all the best every1.. wheee....
putih (sedapnye tido) hitam (banyak lagi tak cover ni)...

SeMaLaM & ToDaY

Semalam:

start jam 9.30pagi aku dah pacak kat kampus.. nak wat ape? presentation EOP
EOP? English for Occupational Purpose - subjek aku sem 5 ni.
debaran lebih kejam dari aku nye progress FYP presentation.. why?
budak-budak coz8 aku yang soal.. & soklan yang mencabar pulak tu..


para penonton dan para penyoal selidik (cos8 aku)
dah macam nak temuduga kerje ni..
lepas snap pic aku terus tido untuk 1 jam
sorry kawan2 yang present time aku tido
bukan xnak tgk, tapi ngatuk dek

lepas bangun.. kelam kabut siapkan slide..
ini contoh yang dapat d snap.. (belakon tu)
penukaran inti pati capati dlm slide berlangsung dengan meriah
tgk 1x slide.. ermm okey dah
tgk 2x.. ade silap 1 2
tgk 3x.. pesal banyak mende ngarut ni.. ubah2!!!

sidang menyidang sedang berlansung
(tp aku tertarik kat screen kom tu)
aku focus kat screen tu jek
dak2 girl dlm pic ni la yg raksasa qtion
terutama duk tepi kanan tu (Nora)
tepat jam 3.00ptg kot.. bersurai sudah
aku kluar dgn muke ceria dan lapo
kegembiraan di sambut dgn hujan..
betul2 gembira ni..
dan ruang lingkup masa yang ada,
di sudahi dgn makan & tido.. wheeee

entah bape puluh kali aku menghadapi situasi presentation ni. tapi debaran tetap ade.. dari sem 1 sampai sem 5 ni.. tiap subjek ade jek kene bentang, wat pameran, programs, etc. KORANG MACAM NE? best present?



Hari ini:
tak banyak aku buat harini.. ni pic untuk korang..

makan tgh hari jam 3.00ptg..
mmg kebulur dah time tu
untuk maklumat: ROKOK tu bukan aku punye ye.
Hak milik terpelihara kawan aku.. Amir is
wa x isap mende ni....
tapi terpakse sedut, asap dari dorg pulak..
nasib orang x smoke.. mcm ni la

"ROTI kosong se & teh tarik gelas se"
hahaha... roti canai lagi.. jam 6.45ptg
dah addicted mkn roti canai ni
sampai aku bertekat nak jelajah terengganu
utk cari kedai roti canai.. (tekat la sangat)
SAPE NAK sponsor..
dush~~~~~

Sunday, November 7, 2010

CeRiTa HaRi AhAD

bebola dragon ball



1st sekali aku tgk bende ni bulat-bulat..
banyak diorang buat..
adela berpuluh-puluh juta ketulan dalam besen
aku pun terus memerhati dengan kusyuk..
ambek sebijik.. orang tu tebor atas meja.






sudah di canai



dah tebor-tebor jadi nipis and orang tu lipat..
jadi la macam dalam pic sebalah ni..
kalau nak tambah bahan lain pun boleh.
telur, bawang, cili, sadin, ikan, milo, etc.





selepas ditebar-tebar dan dilipat-lipat (bulat or segi empat). lalu diletak atas kuali leper yang panas.. time tu roti ni di ditebar sampai la nampak macam pic sebalah ni gak (aku terus memerhati). kuah pulak, ade kari, sambal ikan bilis, kuah dal. korang nak banjir or cecah (terserah)






sebab ape aku cerita pasal ni..
coz pagi tadi aku sarapan ROTI CANAI..
pergi jemput kawan kat terminal (5.45pagi),
alang-alang balik singgah makan.. 
"Abg roti kosong 2 and teh tarik gelas se"
putih (kenyang) hitam (kesejukan jemput kawan)
p/s pic ni aku grap kat Google (tak sempat snap tadi, kusyuk)

Saturday, November 6, 2010

StuDy WeEks GaMe..

ape aku buat harini? macam kat title kat atas tu.. main game..
game ni aku tahu mase aku tahun 2.. ohh mmg addicted gile.. balik kuliah jek aku ngadap game ni..

plant vs zombies

korang dah finish bape kali game ni.. aku dah 6 kali kot.. bosan and addict. tp dah stop skrg
sekali skale ade la jenguk2 tanaman.. Pokok aku dah tinggi 400 kaki kot..
mesti ade y dah tamat berjuta kali lemon tea beng..
aku paling benci zombie yang bawak anak kecik tu.. bab endless LENGE tu la pengacau utame..
but men game ni enjoy, hahaha.. sape x try lagi korang try la ye..
jangan lak kekang mate sampai pagi udah le.

SeKetiKa

farmville and premier football
Salam.. ni 1st posting aku.. ahaha.. nak cerita ape happen harini pun macam x banyak la pulak.. whole day aku sleep jek kat umah (jumaat mesti la aku pergi). Cuace pun tak menentu sekarang ni. baru arini nampak Sun kat langit y membiru, tu pun sekejap jek. Hayamak, aku betul-betul dah teraddicted dengan FARMVILLE and PREMIER FOOTBALL kat FB. Oh tidak..camne nak ilangkan ni..(mencari idea)..

Farmville:
asyik keje menanam.. mayb aku ade bakat untuk bercucuk tanam kot.
decoration tempat dah ar terabur.. xde bakat dalam hiasan.. haha

Premier Football:
masuk Championship League 4.. dah 3 season dalam league 4 ni
macam gile.. 100 match aku win 20 jek.. macam tak adil app premier ni.
dah la chairman point tak bagi langsung, oleh kerane minat aku teruskan juga..

Makan:
silap pilih kedai makan.. ni salah Amir Is.. ko bawak aku ke kedai yang bukan-bukan..
dalam poket ade rm6.00
rm4.00 - nasi goreng kampung (nasi segemgam tangan) - lupe snap picture
rm1.30 - air teh O beng (nasib baik sedap)
rm0.70 - baki dalam poket (seksa hidup)
line putih (aku kenyang) line hitam (lari bajet)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)