PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Sunday, November 7, 2010

CeRiTa HaRi AhAD

bebola dragon ball



1st sekali aku tgk bende ni bulat-bulat..
banyak diorang buat..
adela berpuluh-puluh juta ketulan dalam besen
aku pun terus memerhati dengan kusyuk..
ambek sebijik.. orang tu tebor atas meja.






sudah di canai



dah tebor-tebor jadi nipis and orang tu lipat..
jadi la macam dalam pic sebalah ni..
kalau nak tambah bahan lain pun boleh.
telur, bawang, cili, sadin, ikan, milo, etc.





selepas ditebar-tebar dan dilipat-lipat (bulat or segi empat). lalu diletak atas kuali leper yang panas.. time tu roti ni di ditebar sampai la nampak macam pic sebalah ni gak (aku terus memerhati). kuah pulak, ade kari, sambal ikan bilis, kuah dal. korang nak banjir or cecah (terserah)






sebab ape aku cerita pasal ni..
coz pagi tadi aku sarapan ROTI CANAI..
pergi jemput kawan kat terminal (5.45pagi),
alang-alang balik singgah makan.. 
"Abg roti kosong 2 and teh tarik gelas se"
putih (kenyang) hitam (kesejukan jemput kawan)
p/s pic ni aku grap kat Google (tak sempat snap tadi, kusyuk)

2 lango double line:

nyemaro said...

haha~ dh xda modal nk letak dlm blog dh ke bro? neway nice post here. psl roticanai..slh 1 faveret aku.hee~

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

starting org kate snow... kene letak mende y bukan2.. haha.. 6t jom pekene roti canai nak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)