PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Tuesday, November 30, 2010

UsHa-Usha DaLaM InTeRnEt

mula dari pagi sampai la kepetangnya aku dok searching internet dan blog walking
tersinggah la kat youtube, habis kan masa tonton video pasal alam semesta.
cosmic journeys ada 16 siri, itu pun masih belum habis aku tengok lagi.

dah penat, aku pergi search benda lain lak,
terjumpa pasal lubang-lubang besar kat bumi ni.
interesting betul, habis aku baca semua artikel pasal lubang-lubang ni.
antaranya la:
1. Darvaza Gas Crater 
2. Kimberley Diamond Mine
3. Monticello Dam
4. Great Blue Hole
5. Diavik Mine
6. Sinkhole
7. Udachnaya Pipe
8. Chuquicamata
udachnaya pipe
darvaza
okey la bagi 2 gambar untuk korang tatap. nak tengok yang lain cari la nama kat atas tu.
kebanyakkan adalah lombong-lombong yang dibuat oleh manusia.
perg..!! memang terbaik diorang buat.. nak explain takut salah fakta..
tapi paling kagum dengan Darvaza Gas Crater, dalam tu ada api, tapi bukan laha magma ok.
satu lagi Great Blue Hole, oh dapat dive kat sana mesti best.


last sekali untuk entry ni adalah..
aku makan roti nan, haha, lama tak makan roti ni.
rasa sangat la sedap pulak.
roti nan
haha, sorry la, dah makan sikit baru perasan nak ambik gambarnya,
credit untuk dean (bukan photographer) kerana dia yang beli, aku tukang ngecek jek.


p/s: gile pergunaan ayat paling skema penah aku gune.. krok krok
hahha.. 

2 lango double line:

AesyaZealous said...

sedapnye roti nan.nk ckit

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

beres.. day tambi roti nan kasi itu makcik asyazealous 1 mari.. siap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)