PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Friday, December 3, 2010

HTML/java - BiNarY - MorSe Code PuNye PaSaL

perg.. tengah-tengah pagi aku tulis entri.. 1 hari habiskan masa godak blog..
(entri ni patut 2/12 tapi taip pagi 3/12 lantok la.. hee)
kira nak upgrade page katakan.. tapi macam tu jugak la..
pi mai pi mai tang tu jugak rupa blog aku.. 
masa habis dok mentelaah HTML nya kod.. oh sangat pening..
ni la kalau tak tahu pasal IT sangat..
curi dari open clip art
ape HTML? makna Hyper Text Markup Language.
bahasa komputer orang kata.. ala macam kod binari/binary code 1010..
aku pun dah tak ingat macam mana nak kira..
nah korang boleh usha kat sini HTML source tahu asas-asas HTML udah le..
takda la tahu main copy and paste jek kat blogkan..kan kan..


oh tiba-tiba aku teringat morse code.. time ambik subjek perkapalan.
alamak ape pulak ni.. hahha.. ala digunakan untuk taligram (dulu-dulu la)
tapi sekarang digunakan lagi.. penting woo.. askar-askar guna lagi
dan dalam bidang maritim penggunaan amat penting..
curi dari livephysics
SOS dit dit dit dat dat dat dit dit dit ...---...
 kira bunyi macam tu la


p/s: perkataan kuning ni ada link, usha-usha la ye.. boleh bagi massage kat kawan..
mesti blur dewa.. heeee

0 lango double line:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)