PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Tuesday, December 7, 2010

LuAr DaRi PeMiKiRaN AkU..

dah dekat 2 hari dan masuk harini 3 hari aku membaca dan menonton video mengenai "konspirasi" ini. bila dah mula membaca mengenai satu-satu artikel, aku susah untuk berhenti. habis semua link-link yang diberi akan aku open untuk aku baca dan tonton. mulanya aku terbaca entri yang di pos oleh salafus sholih (aku suka blog ni) mengenai panduan mengenai teori konspirasi.then otak aku mula berputar ligat kerana ilmu aku yang cetek ni.

habis aku baca termasuk dengan comment yang ada. aku teringat pasal video the arrivals yang aku tonton, macam ada kaitan, bagi lebih memahami, aku click link yang ada pada entri panduan mengenai teori konspirasi. first Zaman Batu satu Pembohongan Sejarah-Harun Yahya dan second Menolak Dakwaan Video “Dunia Akhir Zaman”. aku dah mula pening-pening lalat dengan membaca ini semua. so aku bukak la youtube untuk tengok apa video Dunia Akhir Zaman ni (rasanya ada keluar kat FB) sini pun ada klik. aku hayati satu per satu dan aku baca komen-komen pasal video ini.

apa aku fikir masa tu "ermm okey, gini ke benar nye?" "selidik lagi la". tak boleh nak percaya semua, bab konspirasi ini terlalu besar bagi aku nak faham. cetek nye ilmu aku. kalau aku tengok the arrivals jek tanpa tengok sumber lain. perg, rase macam leh teperosok dalam komflik ni. aku nampak link berdakwahlah dengan perspektif yang betul, oh aku kene baca entri ni, biar lagi faham. so sampai sekarang aku masih lagi mengopen link-link yang ada. proses pembacaan masih lagi giat berjalan.

so sesapa yang menonton video the arrivals dan Dunia Akhir Zaman or yang ada kaitan dengan nye. korang jangan la percaya bulat-bulat. banyak pandangan perlu dilihat, perlu lagi mencari sumber-sumber lain. yang penting pegang pada ajaran agama.. yes ajaran agama.. Al-Quran dan sunnah paling terbaik.

sebab apa aku taip entri ni, sebab aku tak nak ilmu tu aku sendiri yang tahu.

curi dari google image
p/s: erkk.. pelik aku nye post harini.. nak kata ahli agama tak, nak kata blog agama, jauh la sekali.. haha.. apa-apa pun, ni satu pengetahuan baru. sapa nak baca apa yang aku baca sekarang, korang baca habis okey.. haha.. nak jugak aku letak picture dalam ni.. question mark kene tak?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)