PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Monday, January 31, 2011

KriSiS MeSiR - sEmoGe MeReKa SeLAmAt

semoge rakyat malaysia yang berada di sana
selamat..
mesir
ambek dari yan
mari kita berdoa bersama-sama
untuk keselamatan mereka
dan tiada perkara buruk yang akan berlaku..

boleh baca di sini...

What's Happening in Egypt Explained 

yan 

Saturday, January 29, 2011

ArAnG GoReNG

korang penah dengar tak mende ni..
pastinya ade yang dapat teka kan.. hahah.. takpe-takpe.
aku nak story sikit mase kicik2 aku dulu..

dulu masa aku ni mude remaje cute dan comel lote...
favourite aku suke memasak (aku bukan nyah)
so, tiap-tiap petang aku la masak.. macam anak dara
(anak dara pun tak macam aku, sbb aku laki)

tumis lada, goreng bawang, tanak nasi, jerang air..
oohh tu sume keje aku tau.. (bangge2)
tak lupe kepada ikan ayam dan daging..

then pada 1 petang yang damai permai..
aku dengan senyuman kambing tak mandi..
melakukan tugas...
haha.. pe macam.. tercabar tak golongan hawa di sana.. hehe
selalu petang-petang ade katon kat telivisyen.
sambil2 tunggu, tonton la katon, biase la kicik2 lagi..
(beso2 pun tengok katon lagi)
pacak la aku kat depan TV.. pastu siap untuk makan..
tepat ke dada pada masa itu..
name timangan kat rumah perlu di tutup.. haha
dah malas aku nak story.. sakit hati teringat mende ni..

p/s: jangan tinggalkan dapur bile sedang memasak..
sila beri komitmen.. HAHAHA.. satu rumah kempunan..

Friday, January 28, 2011

PeLiNduNg MaSa DePaN

kesah ni berlaku 4 hari yang lepas.. mase tu cuace agak baik
matahari pun tak segan tayangkn montot kat bumi..
aku tersenyum lebar sebab nampak montot matahari..
pe dak nye.. hujan jek memanjang kat sini.

terus aku berus gigi untuk kurangkan kandungan bakteria
streptococcus mutans dan streptococus sang uinis
pastu cepat2 aku minum madu lebah untuk tenage..
perlukan tenage yang banyak untuk cuci baju harini
yang agak membusut tinggi..

dengan semangat aku kumpul air, letak sabun..
dan letak semua baju dalam mesin basuh..
bagi putar 20 minit, aku pulak relax baring2 dalam bilik.. hee
nak jadi cite.. pas siap.. aku pun sidai.
tapi 1 pakaian UTAMA harian aku...
warne dan corak adalah rekaan semate-mate
korang jangan bayangkan bukan2
aku pun naik berang gak la time tu.. sape tak berang babe
perlindung masa depan dah ilang 1.. empangan tol..
aku pergi ar cari dalam mesin basuh tapi tak jumpe..
mule ar aku wat andaian..
contoh nye la
yang pertame tu adelah terfikir, tapi 2 3 tak.. haha
pendek cerita, harini aku ketemu balik pelindung tu..
time kemas rumah yang macam tokang pecah..
happy sangat..

p/s: beli la pelindung masa depan yang terbaik..
bukan untuk anda sahaja, tapi untuk teman anda juga..

Tuesday, January 25, 2011

SeSi PaGi Di DaLaM DeWaN..

perjalanan aku nak buat N3 kali ini amatla berliku lekuk..
berlenang air mate darah, bagai tertusuk sembilu..
aku mula mikirin sejak pukul 2 petang tadi. untuk tajuk dah 2 jam..
mmg terase sangat alagapas..

okey, bermula pagi tadi, U aku ade event kat dewan
semperna hari penyelidikanUMT.. then aku pun join la..
hahah (ingat dapat makan free beno nye.. perg datang x iklas)
tapi takde (hambek ko)

so ade la talk pasal bioteknologi dan oceanography (berkaitan dangan course aku ni)
haa korang tau dak ape oceanography.. 
tau ape akman transport, ocean conyer belt, dan banyak lagi la.
dorang cite bukan pasal mende ni hee, tapi hasil penyelidikan dari sumber marine.

so dalam dewan tu.... aku duduk area atas
then.... kat area tu la..
siyes der.. aku tak tido tadi.. betol tak tipu
aku ngatok2 sikit jek..
ni sesi tambahan semasa dalam dewan tu.. erkk
dorang talk dalam bahasa melayu dan ade mix english la
tapi yang pelik, aku dengar penceramah tu kate,
bila penceramah tu kecek english..
(bunyi macam muet aku band 7 jek)

haram aku tak faham ape orang tu tengah cakap..
bukan aku tak focus, tapi telinga tak boleh terima..
dah macam tu, aku bantai borak dengan kawan..
perkare lagho aku watni.. bende baik tanak dengar..
tup tup, sesi tu dah habis.. ermm

p/s: tiap sesi mendengar ceramah, nila sesi paling mengatokkan
di tambah orang tu syok sendiri.. dah tido 28jam pun tetap ngorok..

Monday, January 24, 2011

StAlkEr bLoGGeR AwArd

korang tengok mende alah ni semua.. yang girl2 mesti teruje nak kan
cumelll, santek, loike..dah dah dah.. takde nye semua tu..
ni benonye hasil pengeTAGkan kawan blogger aku the terhebat
so aku pun meminta di tag (memakse TT tu tag aku)
weeii aku memain jek la!! sekali ko tag betol2, malu la I U.. awww
gile garang ko bob.. macam tak iklas jek.. ah aku dulik ape
heheheh...
then aku pun terpakse la terima dengan hati yang berat berkati-kati
(padahal aku nak tu) (aku bukan seorang yang jiwang)

 18copy 
AB  
background  
Pink-Wallpaper-pink-color-898011_1024_768 
  
haaa.. tengok tengok awww. betape rajin nye para blogger ni wat mende award ni
wa nak wat kelainan dalam pemberian award ni hahah..awww.. bab design
memang hancur lebur la kalau bab cute mute ni aww.. tapi aku wat gak tag.. aww
ni award terbaru.. sape nak?
ni antare award aku nak buat awww.. sape nak tag ni sila ambek.. 
send pada stalker2 korang aww..
mesti diorang sangat terharu kembang montot idung pasni.. aww
dapat nek trafik lite kat blog

nak tag? nanti la.. aku nak cari para stalker aku..
rase semua gundik n sida aku ni para stalker.. hurnmm
n sape nak, korang leh bagi link.. haha mcm haram..

.....awwwww.....

p/s: aku fobia dengan warne pink.. sape boleh tolong..


korang kene tag.. sile ambek tag yang cute2 tu kat atas..
yang stalker tu, kalau nak.. ambek la.. haha
1. tia si mate beso
2. the girl yang pakai sandals
3. cik za si jari jemari
4. fyna si jeles
6. hanim si pasport
7. syafeeqa si jelir lidah 
8. nrinamar si tiada link.. huhu
ambek2..hhaha

Sunday, January 23, 2011

GroUp-GroUp BloG DaLaM FB

dalam masa 2 hari aku asyik ngadap sahabat blogger..
memamg happening ar dalam tu..
semua hyperactive.. aku pun turut pening kepale malayan sorang2..
SAHABAT BLOGGER


kepada yang ade FB dan beserta blog.. hahaha
ni tempat korang nak cari kawan2 dalam dunia blogger..
tup tup mane tau jumpe ehem-ehem sekalikan.. ye dak..


tu tahap babeng besau nye group.. ni ade satu lagi group
group untuk universiti aku.. kire macam underground la ni..
takut gak aku.. tup tup kene AUKU.. ke tidak jadian aku begraduasi..
memperkenalkan.. ti tut ti tut ti
KAMI BLOGGER UMT


hahha ni special addition..
tak di jumpai dimana tempat masa dan ketikanya
accept dalam group blogger UMT.. haha


MARI KITE GEGAR DUNIA LUAR DENGAN KEKUATAN BLOGGER


p/s: perg macam ucapan pemimpin masa depan la pulak.. 

Friday, January 21, 2011

Saya Tak Gay, Saya Ok - SaLut

ahak.... ahak... ahak...


aku nak abadikan video ni kat blog aku..
siyes aku bedekah....
lame dah aku nak letak.. tapi tak sampai seru..
arini baru teringat..

25 LisT.. GiLe Ape Ni.. TaG Ke 3

dari tag ni.. aku tibe-tibe menjadi fobia kepada tag..
mane mahluk la yang wat tag ni..
gile babeng kene list 25 jenis macam kene taip..
naseb la lipas dan tikus mondok kat umah sewa ni ade
so dorg jadi bahan ispirasi.. thanks alot dude.. 
thank kat ko gak Senior KING beri tag tercantik ni..

"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated.

ni aku ubah dalam bahasa..
pabila anda sudah di tande kat mane-mane dalam blog atau di badan anda,
anda di kehendaki mendaki mentaip 25 jenis macam bende fakta habit atau emas
tentang anda. dimana akhir, pilih 25 orang untuk di tanda. anda perlu tanda orang yang
tanda anda. jika saya tanda anda, itu kerana yang pompuan jadi gundik aku dan
yang laki jadi sida.. kah kah..

1. ade handphone (5thn dah usia)
2. jam alba (takleh kene air)
3. kipas USB wane hijau
4. air kotak soya kat meje (tak buang2 lagi)
5. printer dah rosak (sedis gile)
6. lappy dah ade garisan kat atas screen
7. aku dah potong rambut
8. tali meter raksasa aku dah putus
9. selalu kekeringan duit
10. setiap sabtu petang, aku pegi pantai.. tak selalu la.. hee
11 - 25. aku tak sanggup nak jawab.. maafkan daku dalam doamu..
jgn tiru aksi ini..
nak tag orang lain? sanggup kah korang??

Wednesday, January 19, 2011

SuDaH HiLaNG MaCHo DaN STyLe

masa dulu kita bersama..
keadaan berangin memang kau dan aku sangat meminati
ape lagi sejak kita tiba di negeri Terangganu ini
dah la U pun dekat dengan pantai

so kita berdua tak akan kempunan antara 1 sama lain
berangin membuat kita berdua terasa
MACHO dan BERSYLE
(walaupun orang lain tak suke kedaan kau)
(aku tetap sayang kan kau)

teringat kita saling berdiri antara 1 sama lain
kita malayan nafsu bersama..
kau di atas dan aku dibawah.. di ketika angin bertiup...
it was the happiest moment in my life
damn so cool...!!!!!
tapi sekarang... hanya kenangan.. kenangan
sememang nya aku perlu kikis memory lama
buka buku baru dengan rambut yang baru..
~~~sigh~~~
last entri untuk rambut..
daaa.... RIP to my hair where ever u r rite now
sorry i cant pick u up from the barber shop
coz im very shy to go there... hehe

p/s: gile pe nak ambek balik... huhu jangan bagi tau rambut aku tu..

Tuesday, January 18, 2011

KaN Ku CaRi DiriMu..

telah mencecah 1 hari pemergian dirinya..
aku masih terbayang saat bersama-sama
kau tak minta di belai.. tapi aku tahu kau mahu
kau selalu tersenyum bila aku mula mengusik-usik
dibelai-belai dengan lembut..

 setiap inci ku sentuh tanpa seberang pengecualian..
kiri kanan atas dan tak lupa bawah..
masa tu terasa bahagian..
pagi-pagi dapat menyentuh dirimu itu..
best..
perasaan kecewa..
tapi kau tiada lagi disisiku wahai rambut...
aku nak pegi kedai rambut aritu.. 
nak kutip kau balik.. tanam depan umah sewa
sebagai peringatan kenangan kite berdua...

RIP for my hair...

Monday, January 17, 2011

PaNTai Ku MeNgGaNaS....!!!!!! Sob SoB

semasa sedap2 mendengar ceramah kat youtube oleh Dr asri 
tibe-tibe datang msg, dah la tak beri salam..
men masuk jek kat phone aku.. naseb aku ni baik org nye..
then aku open n bace la ape isi perut msg tu

"ko kene dtg pantai..ombak tgh mgganas" (dean x-photo)
aku stop dengar ceramah.. ambek kunci,
g tandas, wang air jap, nek raksasa merah,
start n pegi kat pantai.. wahahah.. cool.....!!!!!!

pantai sudah hilang la.. ombak gile babeng terbaik.
so, dengan baik hati dan teruje, aku pun rakam la
moment yang ade kat pantai ni.. wehehe..
di ingatkan kepada yang tenet nye lambat.. 
korang bersabar la ye dek..
okey ni betol-betol depan kedai kepok depan pantai

korang jangan gelak dengar suara aku yang mendayu-dayu
time ni naseb aku tak kene sedut dek ombak tu..
syukur syukur.. dapat la korang tengok video ni.. hee

ok ni video last.. korang tengok la..

ade pic aku snap tadi.. tapi entri penuh dengan video ni
so aku pas kat x-photo..
mamat tu pulak tak dapat nak snap picture gune DSLR nye
coz memory kad kene hanto servis.. tazkiroh takziah la
nak wat gane.. gune la kemere phone aku yang cikaro ni
eh yang cikai mikai ni..
aku bagi tengok 1 picture jek la.. ok
huhuhu.. mane nak duduk dah pakcik
kalau tak jumpe kat link x-photo tu..
mean dy belum update.. kalau dah.. pasti ade.. hehe

wokey.. astalavista.. sob sob sob.. rambut aku..

Sunday, January 16, 2011

RaMbuT MaNe KoRaNg Suke?

perubahan kepada style rambut aku harini..
sangat sedih.. sob sob sob..
sob sob sob..
aku terasa hidup aku hilang seketika..
segala memory bersama rabut aku yang dulu
terimbas kembali.. sob sob sruuppp (sedut ingus balik dlm hidung)
aku terpakse potong dlm hati penuh duke lare..
(mak aku call suh potong rambut) oh oh

anak mu turut perentah ni..
(macam ne boleh tau aku rambut panjang)
sob sob sob..
mak wat kiraan bila last anak mu potong rambut ke
or dapat melihat dengan jelas melalui 3G aritu..
sob sob..

TaG YaNg Ke 2

nape bnyak sangat soklan kene jawab...
urat belikat serta salur kentot aku pun leh sumbat macam ni.. uhu
dengan bebekal ilmu separe siap ni..
aku menjawap dengan tulus ikhlas.. credit to mizah
Instruction :
Create a new note, copy and paste this message, delete my answers and type in yours. Then tag all your good friends and family INCLUDING the person who tagged you. The theory is that you will learn one new thing about each of your friends.


THREE NAMES I GO BY
1. ja 2. pejal 3. paskal (terase pelik)

THREE PLACES I HAVE LIVED
1. chaah 2. segamat 3. pending.....

THREE TV SHOWS THAT I WATCH
1. NG 2. wanita hari ini 3. buletin utama

THREE PLACES I WANT TO GO
1. mekah 2. seluruh malaysia 3. seluruh dunia

THREE OF MY FAVORITE FOODS
1. masakan mak aku la 2. pedas 3. no udang or kerang

THINGS I AM LOOKING FORWARD TO
1. my life 2. my self 3. my oh my

THREE PETS THAT YOU HAVE OWNED
1. kucing 2. lipas 3. tikus mondok

THREE FRIENDS WHO WILL REPLY
1. kekawan 2. para readers 3. terserah dorang

THREE FAVORITE BANDS/SINGERS
1. nirvana (very like) 2. butterfingers 3. semua band yang lagu dorg best dek telinga aku

THREE FAVORITE SPORTS TO WATCH
1. badminton 2. bola sepak 3. F1

THREE FAVORITE DRINKS
1. holick 2. teh peng 3. air suam

sape nak kene tag ni.. ckp kat aku..
(saje tag korang 2 ni haha., dauble mening)
(sorry aku ternampk name ko jek)
(boleh la tag ko kan)
aku tambah lagi la..
(nak ignore takpa, no hard feeling)
maaf tersalah eja tag.. syntax error tadi

sape nak kene tag ni.. oyak kat aku..

Saturday, January 15, 2011

PeRjaLaNaN HiduPkU

perjalanan hidupku di hari sabtu...
menjadi driver sepenuh masa..
makan support, hahha itu penting.. keh keh
erkkk...
sape mahu perkhidmatan driver
anda boleh menghubungi orang sini..
1. tiada bayaran
2. perlu belanja makan sahaja
3. duit kete n minyak, korang bayar la.. hee
4. urusan pinjam dan pulang jangan risau
5. keselamatan terjamin, had max 100km/j
6. masa tak diketahui, kene tanye tuan badan.. hee

tadi ade pameran kereta kat MYDIN, PROTON
so dengan kesempatan yang ada ni,
berbekalkan duit rm15.70 dalam kocek
aku naik kerete yang dipamerkan tu.. sape suh pamer
1. inspira rm 92K
2. exora mc rm 77K
3. saga fl rm 43K
4. persona elegance rm 59K
(harge paling tinggi ni aku letak)
wooo siap harge lagi.. mane tau korang bekenan kan

Friday, January 14, 2011

AkU BoSaN.. PaNtai aKu DaTaNg

hari ni aku tersangat bosan
berguling dan terus berguling..
teringat pada pantai nan indah yang sedang terhakis ni..
ko tetap menawan di mataku.. mwah mwah..
ganda 23.. ces...
jangan tiru perbuatan in..
aku datang ni pantai...
sorry, tiada input lagi untuk entri kali ini..
(macam selame ni ade...)

18.00.00 wa gerak..

Thursday, January 13, 2011

PaSaR MaLaM Ku YaNg LaiN

setelah segala rumus aku gune..
berguling-guling dalam bilik..
sambil mendengar SINAR fm
akhirnya aku tetap berguling dalam bilik..
tergoleknye aku..
aku ngidam epal.. korek tabung ar..
tapi aku de tabung ke?? damm..
one day aku pasti beli..
entri yang xda input dan output yang bergune..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)