PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Saturday, January 29, 2011

ArAnG GoReNG

korang penah dengar tak mende ni..
pastinya ade yang dapat teka kan.. hahah.. takpe-takpe.
aku nak story sikit mase kicik2 aku dulu..

dulu masa aku ni mude remaje cute dan comel lote...
favourite aku suke memasak (aku bukan nyah)
so, tiap-tiap petang aku la masak.. macam anak dara
(anak dara pun tak macam aku, sbb aku laki)

tumis lada, goreng bawang, tanak nasi, jerang air..
oohh tu sume keje aku tau.. (bangge2)
tak lupe kepada ikan ayam dan daging..

then pada 1 petang yang damai permai..
aku dengan senyuman kambing tak mandi..
melakukan tugas...
haha.. pe macam.. tercabar tak golongan hawa di sana.. hehe
selalu petang-petang ade katon kat telivisyen.
sambil2 tunggu, tonton la katon, biase la kicik2 lagi..
(beso2 pun tengok katon lagi)
pacak la aku kat depan TV.. pastu siap untuk makan..
tepat ke dada pada masa itu..
name timangan kat rumah perlu di tutup.. haha
dah malas aku nak story.. sakit hati teringat mende ni..

p/s: jangan tinggalkan dapur bile sedang memasak..
sila beri komitmen.. HAHAHA.. satu rumah kempunan..

19 lango double line:

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

maksudnya????

pat!hing said...

aku goreng ikan , lari sampai ruang tamu kot ! :p

♪♬ Siti Nor Aisyah ♬♪ said...

pkcik harnis..hahah..:P
hye2..helow2..:P
pe khabar..lama xmnjengah blog anda..
skali bkk rmai da follower..giler gempak..hahah..
btw..spe xrindu..rindu la pkcik..hihihi..pkcik rindu kita x??mklum la sblom ni bz xsmpat nk bkk blog..:)

the GirL said...

hahaha... gua kat rumah org tak kasi masak langsung, sebab, abg gua cakap, nanti takut dapur tebakar.... hahaha

shille yusof said...

hahaha..lawak..
2 la pasal org tua2 ckp kt dapur jgn berangan...

Mr. TN_SkY said...

ahahaaha..moral of the story...tutp TV bile msk? ahaha :-p

JELAS SAHABAT BUKAN SEBARANG SAHABAT, SAYANG SEMUA

bact said...

lu mmg xpndai masak kn?
ngaku la..
hahaha

❤NazirahMoktar❤ said...

lawak la kau ni..hahaha..betul mcm pompuan, leh lak leka tgk tv mase masak..aku leka2 pon tgk tv, aku ingt bende aku masak kat dapor tau

areripe said...

haha, aku dah agak dah.
kalau lelaki masak mesti jadi macam ni. tak boleh beri perhatian sepenuhnya!haha!

aku pun ada cerita pasal benda ni gak
Teloq aku hangit!

kuyie said...

hak..hak...
weh tapau kat aku arang dua ketol!!!!

Cikgu Fikri said...

wah..
bgus lah blog ni..
byk betol komik2 hand made yg menarik..
pernah tgk blog shadawentz?
blog dia pown penuh ngan komik hand made gak..
shadawentz.com

ijam ismail said...

yup2..mmg style lah ko lukis...
thumbs up~~~
=D

lionteen said...

haha..biase la tu. aku pun pernah jugak jadi mcm tu. skang ni ko rajin msk lg x?

sarah nisa halim said...

musti ko bawu msk angus ni dek tu ko pos yg ni kn??muahaha XD

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

fifiey - ikan bertukar jadi arang. hee

patihing - ces. gitu pulak..

siti - hahha.... bz bz bz...

the girl - ape abg ko cakap tu mmg betol.. lalalal

shille - aku terpikat kat katon kat tv tu jek.. huhu

sky - tarikan tv lebih kuat time tu.. hee

bact - ces.. gua masak megi der hari2.. haha

nazirah - dah tak teringat.. kyusuk..

areripe - haha.. cite ko de best.. same la kite

kuyie - beres lalu.. t aku anto arang..

fikri - tentu penah... dy tu terbaik..

ijam - senyum sokmo aku la gini..

lionteen - skrg.. jap aku tnye mak lu.. lalala

sarah - mane blog ko (4 d 2nd time i ask u same qtion) hee

Ifti Larina said...

heheh !! FH kitew tak tido lg. (kejaap lg)
haha menarik laa yg nie. lawak ! sukewwww. buat kt paint eh ?suke gmba tuu. HAHA
byeee nak tido ! (ini seriuss)

ijam ismail said...

hehe...
senyum sokmo~~

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

ifti - yap wat kat paint jekk.. org sini mane la tau gune2 adobe2 ni..

ijam - smile always.. hee

CikBulat said...

Hahahahaha ! klako la ko. best entry2 ko ! nanti nak buat review blog ko lak =D lalala~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)