PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Friday, January 28, 2011

PeLiNduNg MaSa DePaN

kesah ni berlaku 4 hari yang lepas.. mase tu cuace agak baik
matahari pun tak segan tayangkn montot kat bumi..
aku tersenyum lebar sebab nampak montot matahari..
pe dak nye.. hujan jek memanjang kat sini.

terus aku berus gigi untuk kurangkan kandungan bakteria
streptococcus mutans dan streptococus sang uinis
pastu cepat2 aku minum madu lebah untuk tenage..
perlukan tenage yang banyak untuk cuci baju harini
yang agak membusut tinggi..

dengan semangat aku kumpul air, letak sabun..
dan letak semua baju dalam mesin basuh..
bagi putar 20 minit, aku pulak relax baring2 dalam bilik.. hee
nak jadi cite.. pas siap.. aku pun sidai.
tapi 1 pakaian UTAMA harian aku...
warne dan corak adalah rekaan semate-mate
korang jangan bayangkan bukan2
aku pun naik berang gak la time tu.. sape tak berang babe
perlindung masa depan dah ilang 1.. empangan tol..
aku pergi ar cari dalam mesin basuh tapi tak jumpe..
mule ar aku wat andaian..
contoh nye la
yang pertame tu adelah terfikir, tapi 2 3 tak.. haha
pendek cerita, harini aku ketemu balik pelindung tu..
time kemas rumah yang macam tokang pecah..
happy sangat..

p/s: beli la pelindung masa depan yang terbaik..
bukan untuk anda sahaja, tapi untuk teman anda juga..

29 lango double line:

Nurul Faezah said...

Hak3~ colourful ek! hak3

bukan photographer said...

laen kali psg alarm..sng nak tau location..haha
lg 1, buang benda kat bwh ni..kate nk buang..hahaharam

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

nurul - rekaan semate-mate la... he

x-photo - gile ko nak pasang alarm.. tibe2 bnyi. tak gelabah aku..

the GirL said...

xnk alarm xpe, tp ko pasang sensor, so senang nak cari balik kt mana lipas tu sorokkn pelindung ko tuh... hahaha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

mamai. bgn pafi2 komen kat sini dengan baca ayat yg tak berapa nk paham. hahaha. tolong pahamkan! pelindung masa depan???????????

~amalina~ said...

lelaki mmg biasakan berkongsi pelindung mse depan 2..so, kalau hilang jgn la pelik sgt..hakhak

lionteen said...

haha..
ade org curi tu..

chacha said...

ehem2~~ xpon sile pasang gps. eheheh. senang nk track down kalau m.i.a.

❤NazirahMoktar❤ said...

cam mana leh jumpe time kemas rumah lak..pelis betul.ni mesti ko tak basuh sebenarnye..ilusi kau je..

luvpinkja said...

patot ah pejal pelik. ada yg hilang rupa nya... hahahaha

x photog : alarm..? ko pakai eh? hahah

aqeyLs said...

rajenss giler buat drawing tuh an. ltak blog ko dlm blog roll ah;p

raha hanym said...

haha.. sengal ~

warnawarniamny said...

haha...cm lawak je....pandainye dak sorg ni lukis ye.....cntik lak tu..leh ajo teman le...heeee..

aleen aiden said...

wah!kamoo lukis sendiri ke?kretip2.ajar alin meh!Hu3

bukan photographer said...

LPLH : ko silent la waktu bwk jln2..kat rumah gune mode general..haha

pinky : aku pakai pelindung masa depan besi...xd orang nak pinjam..berat sgt..haha

anamizu said...

betol3..kene boh alarm!! hik3


recent post : |baju bundle haram ke???|

CikBulat said...

hahahaha ! nice la ko lukis. aq xbaca ag dah gelak. haha. seronok cter ko yg nie. cm comel2 gituh. hahaha~

senydream said...

haha2!..sape la y mncurik tu,hehe2...;)

areripe said...

haha, lawak sungguh.
spender pun nak curi ka oi!
kena penyakit baru tau.hehe!

new blog update:
Oh Speed Trap!

APi said...

bayangkan kalo ada gadis curik..
hehe

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

the girl - bijak nye anda.. hahah

fifiey - ye pafi2 hehe.. hg tak ape.. meh g balik kelas taska.. he

amalina - aikk pelindung mane de.. ter kongsi jek..

lionteen - ko ke y curi.. hehe

cahcha - DGPS la.. accurate lagi.. ahak

nazirah - jumpe tipi mesin basuh..

pinky - ak normal la..

aqeyls - heee.. thanks..

raha - agak la.. penat wat keje ptg tadi.. ade la sengal2 kat bdan ni..

warna - hahha boleh.. t aku open kelas..

alee - hahah dah 2 student mintak.. 6t org usahakn ye..

anamizu - perg nak de alam bagai ni... hu

CB - thanks CB!!!!!

senydream - soal siasat tgh berjln ni..

areripe - waa sergah N3 hg

api - aku tersenyum selaabar-lebarnye.. heheh

FATIN SYAFIQA said...

Hahaha. Bungok ah!

Hanim Mahali said...

kartun tu berjasa dalam ini cerita... make more funny...

rieyana ynn said...

cute entry neh...hik....yana dtg poloww awk...;d

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

FATIN - SUKE LA TU HG EK..HAHHA

HANIM - KOH KOH... JAGE2 HG PNYE TU

RIEYANA - THANKS YE.. SMILE

ijam ismail said...

HAHAHAHA!!!
=D
GOOD..NICE..WOW..
CANT STOP PRAISE U...

emieysandra said...

ehehe..
lawak2..
;)

Batu Melukut said...

x senonoh ar ko

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

ijam - hahha.. biase2 jek..

emi - thanks.. beringat barang sndiri

mizah - hurmmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)