PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Thursday, January 6, 2011

TidO dApAT DuIT?

bape ramai orang kaya kat dunia ni..
mesti dorang dah tak tahu kemana nak belanje duit dorang kan..
aku nak saran kan kat diorang yang kaya-kaya ni..
buat satu kerja yang dari dulu aku impikan sekian lama..
RM 3.00 sejam pun aku tak kesah..
kalau calculate ikut office hour 8 jam kan
so 3 x 8 = 24 dapat la 24 hinggit.. 
kalau ikut dollar uncle sam lok 24 x 3 = 72 hinggit.. perg..
lumayan ni.. 

so pada-pada multi billionaire 
korang tak tahu mane nak tabur yang banyak tu..
korang create kerja TIDO DAPAT DUIT
wat macam office hour la.. 7 8 pagi till 4 5 petang..
kerja dy macam ni.. okey tak?
ni cara kerja nya.. mau enggak?
aku akan jadi orang pertama anto resume.. ahahaha.....
macam mana nak dapat kerja macam ni.. 
tengok pada bantal, kalau terdapat peta-peta dunia yang banyak
anda memang layak diterima bekerja.. ahak.. cadangan aku jek  ni..
mane tau orang2 kaya ni terbace entri aku..

bila malam, dorang boleh la buat kerja part time,
shift malam, dapat la tambah duit..
wahahaha... best kerja ni.. kalau ada 1 hari nanti
mesti carian utama kat google search..

p/s: so, ape kerja yang korang impikan.. hehe.. V

6 lango double line:

Bob Merley said...

kalo ade keje camtu. aku lama jadi kayo! ayoh ngoh kayo!

bukan photographer said...

aku la orang yang akan kaya sekelip mata mcm ni

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

bob - pesal lu nye entri dlm lensa rosak kene buang.. hg de oyak mende?

xphoto - harap ade satu hari t...

nabila izyani said...

kat mane nak apply keje tu?? haha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

nabila - send jek resume kat aku.. hhehe

edy said...

aku pnya la smgt msuk nk tgk mna tau leh jdi kaya,,,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)