PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Saturday, February 5, 2011

Di HaRi JuMaAt - PaRt SiJi (satu)

ohhh para lelaki.. korang mesti minat gile ari jumaat..
tak kurang gak pada gadis-gadis..(ala jangan nak nipu la)
lelaki tampak kacak kan bile dorang berpakaian melayu..
baik korang agree ape aku taip ni.. kalau tak aku lepuk sorang2
hahhaha (memaksa)

solat jumaat tak boleh tinggal 3 kali berturut-turut..
fardu ain ni.. wajib babe.. sila bace sini dan sini 
para reader boy.. aku lepuk seko2 wat uzur2 pulak..

biase la rutin hari jumaat.. wangi-wangi
bersihkan diri.. mandi-mande, iron baju melayu<--ni aku nipu
potong kuku
syok potong kuku hari jumaat.. dapat pahala woo...

dah sampai masjid, macam biase la, kite dengar khutbah jumaat..
bab ni best.. dapat dengar nasihat2 bergune.. siyes tak bohong
tapi aku selalu datang lambat..<---bile la nak berubah ni..duhh
kalau boleh la.. girl2 pun ikut dengar same..

pendek kan cerita la kan.. time solat tu..
rukuk pertama... aku terlihat kelalaian aku tahap petale rampah ratus alagapas..
effect kuku berlebihan la pulak.. hahaha
siyes aku rase sangat gampang time tu.. argg.. damm damm
dah aku rase tak kusyuk aku solat..
pesal boleh sebelah jek aku potong.. time mane lak aku lupe nak potong ni...
boleh la pulak kawan aku yang duk sebelah gelak-gelak kecik..
mesti orang perasan ade suare orang gelak.. arrgg lagi. mane aku nak sorok kaki ni...
resa nak siat jek kawan aku ni.. rukuk ke 2 lagi ar jangan cerita
gile segan..rase nak terus sujut.. argg
lepas beri salam.. aku terus angkat montot tampa toleh orang kiri kanan..
start moto balik umah nangis<--ni bohong lagi..
petang tu jumpe kawan aku tadi.. wa sekeh kuat2.. tapi die masih lagi gelak
cam HARAM.. siap roger kat kawan2 lain..
argg.....

p/s: bersihkan diri anda setiap hari..
pastikan tiada apa yang terlepas pandang..

25 lango double line:

bact said...

kah kah kah
solat tak khusyuk ke bro??
hahha

❤NazirahMoktar❤ said...

siot la kau nih..boleh lak tak potong kuku lagi sebelah..cit..korg ni memg same je 2 2..hahaha

yoi said...

ok. its funny. ade ke orang potong kuku sebelah je? bz sgt eh? :P

KELI OH KELI said...

ak ak ak inilah ketawa saya yg pertama hari ini...tq..sbb kongsi cerita yg best ni! ")

Along Usop said...

wahkahkahkahkahkahkah!!!..

kalau duk seblah along mmg naye..

dah la along mmg jenis tgok kaki tem solat..

*mmg susah nk dok diam mate nih..=P

~Kirin Selama Perak~ said...

ehem2
sentiasa ada di saf hadapan..
tp dibelakang imam
klau depan imam,alamatnya arwah la KSP ni
:)

Along Usop said...

KSP : whahahahaha... =P

Sab Buenoo said...

kalau aku dapat jumpe ko..


aku nak usha kaki ko dulu.


kah3 :))

Juli said...

gilakk aaa..tgh smayang pon smpat usha kuku..(mmber2 tuu..ahhahha)

Heidi Shafiq said...

hahaha.. kelakar.. :D

nUmara... said...

hahahaa! aduler.. blh plok jadi cenggini.. :p

senydream said...

haha2!...lwak tol la cmner leh ptoong sebelah jek,hehe2...

bukan photographer said...

tapi kenape aritu ade imam cari ko..imam ckp da 4jumaat ko tak sign attendance

miemen said...

hey2...aku ngaku...lelaki nmpk smart bl pkai bju mlayu...wiwiwi...aura kerassss kot...hehehe

APi said...

bukan lepas jumaat ke kau baru bangun tido?

the GirL said...

kuku jari tangan ko potonh abes tak??? hahaha

Mr. TN_SkY said...

hahahaahaha...adeh..:-D kompom xkusyuk tuu..neway SkY ingat bro nk cte malam jummat tadik! hahaaha

KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA?

ijam ismail said...

hahaha...klkr la ko...
boleh lak lupe eh...
huhu...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

FH... fifiey suka hari JUmaat bukan sebab boleh tgk org pakai baju melayu. tapi sebab macam orang semua khusyuk semacam je kalau solat, termasuk lah kita. haha.
kalau di indon takdok maknonyo nampak boys, men pakai baju melayu, diorg pakai kain pelikat jawa baju muslim je;)

terbang tinggi said...

suka juga hari jumaat. boys nampak berkaliber time nak pergi solat jumaat + time tengah solat. khusyuk betul. tapi xsyok tengok macam melengah-lengahkan waktu nak dengar khutbah..

tapi pasal potong kuku tuh selalu terlupe satu jari je..dah habis potong + simpan pengepit kuku tengok3 jari ada lagi yang tak potong..hik3

miSsh chiOrikA said...

FH - yupp bile guy kai bju melayu sungguh sopan bebb !

i lolikes ~~

cehh . wat malu jea !

EmanCloud said...

ok kompom x fokus da ni..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

bact - aku ternampk der.. kuku tu.. damm la.. lepas pahale jumaat aku

nazirah - teruje nak p masjid.. lupe sudah

yoi - hahha... bz (lambat dah time tu)

keli - haha.. no hal la der.. blog ko ape kurang nye..

along - ko mst gelak babeng kuat.. xmau ak

ksp - hahaha.. damm.. ak sll blakang iman..

sab - alang2 kalau lum cut kuku.. ko tlg kan la ek.. hahha

juli - biase la.. member caring...

heidi - cite benar ni

dean - lupe sign attendance la time tu

miemen - hahaha.. kacak bukan

the girl - tgn aku tak sempat nak check.. asenye ptong

sky - ape leh wat sky...

ijam - bukan lupe ni.. lalai sikit jek.. hahah

fifiey - jgn p indon.. meh duk malaysia.. hari2 tgk mst terpikat

terbang - hahha.. cumel2 ka mereak (termasuk aku hahah)

PC - hahah pengakuan jujur ni.. ahak.. pasni suh la suami pakai hari2

eman - ilang dah pahala aku...

Hanim Mahali said...

hahaha... boleh pulak potong kuku sebelah bahagian je... sah2 solat tak khusyuk tu... hish hish...

Ifti Larina said...

BHAHAHAHAHA ! <----gelak guling2
memalukan betoi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)