PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Wednesday, February 2, 2011

JaNgAN TiDo PeTaNg La

mak bapak aku dah pesan dari sejak aku comel cute dan tampan.
jangan tido waktu pentang.. nape? entah? haha.. parent aku kate..
macam-macam perkara kurang enak dimakan boleh belaku
contohnye la..

aku terlepas cerita katon waktu petang
terlepas main nyorok2 dengan kawan
lupe nak main guli dan getah.. lupe nak beli aiskrem patah..
mentotok gasing kawan.. lupe nak usha awek dapan umah..
ehh.. macam-macam lagi la..

ahak.. silap2.. ini penyebab untuk aku.. okey gini..
dari ape yang aku baca la kan..
ade kate, orang tu jadi kurang waras.. hilang arah seketika
(kire kat rumah sendiri pun boleh sesat la.. nak cari toilet pun tak tahu..)
muke sembam, tibe2 nak melenting tak tentu pasal<--ni aku (mmg nak sepak ni)
kire jadi org 3 suku setengah la time tu..

aku beno tak suke tido petang, siyes tak menipu.. janji babe janji..
hanye aku sahaja tahu kenape...
ala.. biase la nenen2 ni...
maaf, adegan mandi perlu di censor untuk tidak memalukan
pihak yang terlibat.
siyes aku blur2 kelabu asap time tu..
sakit jantung pun ade rase nye..
keluar dengan takda pape belaku...
lalalalalal~~~~
sejak hari tu aku dah tak tido petang DENGAN SENGAJA
TAK SENGAJA mmg selalu.. hahah.. ces.. korang dah tahu..

p/s: pengalaman lalu mengajar daku

26 lango double line:

Aqilah :) said...

kah kah kah ,
sengal nyaa .
buat malu sajaaa xD

terbang tinggi said...

comel gilak org lidi kamu..

(^_^)

bact said...

lu tdo petang lagi 2 3 bulan..
boleh gila terus pe..
kah kah kah












.lu bogel ke pic last 2??

ijam ismail said...

hahaha..
btol3...mmg xbgus tido pas asar...
nnti gler....huhu

cik ungu said...

aku pernah alami.

tido petang.
bangun2 cuaca kelam. nak gelap2 sikit.
aku terpinga2 atas katil.
pastu aku senyum.
aku fikirkan yang waktu tu dah kul 7. mama tak kejut pegi tadika.
aku gembira sebab aku dah boleh ponteng satu hari.

tiba-tiba aku dgr azan...

owh..esok kene pergi tadika..

bukan photographer said...

aku klu tido petang2 bsngun aku terus tampar sape yang plg dekat.haha..<---tipu

Sab Buenoo said...

lawak2. XD

mohd zhafri said...

ko pnye lukisan mmg style....siap censored lg...haha

ciK fLower meLawEr said...

hahah bogel laaa..kahkah :)

Mr. TN_SkY said...

hahha..terbaek la! =_=

KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA???

KELI OH KELI said...

oh sebab tu x leh tido petang..ok!mulai hari ini...x mahu tido petang dah...insaf!insaf!:p

luvpinkja said...

kahkah. same goes with me. tapi aku sempat capai towel je. tak mandi lagi. hahahahaha

Batu Melukut said...

apakaa~~

nabila izyani said...

sama2..
tp nseb bek tak sempat nk mandi ag..
azan da berkumandang...
kalu tak kabut da aiyh nak p skola

senydream said...

haha2!..terbaek!...bljar dr pgalaman..

miSsh chiOrikA said...

; suke tgk org lidi tuh .

comell !
nty tolongg ajar pC yea na melukis org cmuth .

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

terbaik punya cartoon:)
alahh, kdg2 kalau mengantuk atau letih sgt bantai je tdur;) cerdik apa adanya jugak? macamna tuu? haha

KONCO BLOGGY! said...

pergh .. ak nak tgk yg sensored tu.. haahha...

Along Usop said...

hahaha...

aku penah bangun dah siap pakai baju.. kalut2 keje skolah tak siap.. last2 mak cakap...

"long.. kau ngigau ko?"

mengom.. hahahaha

EmanCloud said...

best blog ni! HAHA betul2. aku pon ade jadi cam ni. cuak lambat gi skol. rupenye petang da..

aqeyLs said...

haha. klakau2.

Ifti Larina said...

HAHA errr cam setepek tepat kena pada dahi nie yang part cepat melenting tak tentu pasal kalo tido petang. wahaha

nazirulhazwan~ said...

aku paling suke tido petang, rase cm lemak2 berkrim je otak.haha

Nora Shahaira said...

memang tak elok tido lepas asar tau..ape pun kelakar la katon tu..katon ke?

areripe said...

haha, cerita hang ni kui lama kui siok aku baca!
sehari lapan cerita pun aku baaca!

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

aqilah - naseb korang jek y tahu.. haha

terbang - hehe thanks tinggi

bact - ces.. sakit hati aku dgr ko.. haha.. aku tukar baju.. hah

ijam - jgn d praktikan okey adik

ungu - ahak... azan tu la petanda hari dah petang.. bukan subuh

dean - jgn ko lempo DSLR sudah le

sab - thanks dude

zhafri - kene la babe.. bab mandi tu.. malu org lidi aku

cik - suke ek ko.. haha

sky - thanks bebanyak.. akn ku terjah

keli - wa tunggu gulai ikan keli dari hang ni...

pinky - pastu hg x mndi ek.. perg.. ko x mandi mlm la ni.. haha

nabila - ko pn x mandi ek.. haha

seny - kene blajo.. xklu tak hampeh hidup

PCK - hahha.. line cube open class fardu ain nnti.. kite blajo same k..

fifiey - gaye bahase ko cukup tinggi untuk ku faham.. haha

konco - ces.. nanti wak send y x censored tu.. haha

along - terbaik dari ko... hahha

eman - haha.. masing ade panglaman.. tak malu la klu jadi kat aku ekk.. haha

aqeyls - hehe.. kesah benar utk dikongsi..

ifti - heee... ade chemis la kite.. heee

nazirulhazwan - keh keh.. ikut hg la.. aku pn sll TERTIDO... haha

nora - entah la.. katon ke or contengan.. aku pn tak tahu..

areripe - hahhaha.. terharu syal aku.. thanks dude

aku nak nek gile balas commment ni.. huuuhuh.. seronak n seronok...
thanks semua... ade lagi komen.. drop jek.. hohoh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)