PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Friday, February 18, 2011

KuLiaH DaN TiDuR

assalamualaikum...

erkk ape ek.. nak cite harini.. hahhaa... (pesal aku asyik taip "hahaha" tak lawak pun)
damm la.. hehehe... ekk.. okey okey.. ni aku nak cerita pasal petang semalam..
aku ade kuliah jam 1700 a.k.a jam 5 petang la kawan..
gile babeng aku ngatuk tahap dewata episod 300.. (dah habis ke belum cite ni)


aku duduk la dengan sopan.. nyah pun kalah u.. 
bile mula kuliah.. mata masih sangat terang..
cube memahami ape yang d utarakan lecturer...
aku tak belajo rumus tu.. saje bagi nampak gempak heee
saat berganti minit, minit berganti puluh minit... aku cube menahan
menahan sebaik yang mungkin.. berpeluh ketiak mase ni..
saat paling kritikel.. grrr... ekkk....
dah akhirnya aku tewas.. aku tido-tido ayam.. nota tetap tulis babe..
tangan tetap menulis.. dengar la sikit bibit bicara lecturer..
masih terkawal.. tidak keluar benda asing... tangan masih bergerak-gerak
tiba-tiba aku dengar satu perkataan keramat yang aku rasa bagaikan jampi..
jampi ni memang tahap tinggi.. menyedarkan aku...
"OKEY KELAS TAMAT"
serta-merta aku menjadi segar..
yes....
bila aku cube melihat nota aku buat tadi... dahi aku berkerut kesat..
sambil2 aku garu kepale yang tak gatal ni..
ni nota ke??? ape garisan-garisan ni.. sape conteng??
ade bebelas slide, tapi ni jek la nota yang aku sempat salin petang tu..
tak tahu nak start bace dari mane ni.. ishh.. sape la yang conteng2.. geram tol..


p/s: kalau dah ngantok, tak pandai2 nak p cuci muke.. ish korang ni..

21 lango double line:

A z ! said...

apekah yang ko tulis tu? jampi keramat? ha3

the GirL said...

ade mambang sekor kat situ... kahkahkah.....
kelako...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

teringat akan seorang teman yg suka tdur apabila msuk je kelas PAI. haha. di akata bosan. tapi ya ampun, bijaknya dia, tetap cemerlang lam exam.. perghhh-,-

mofaizmz said...

tulisan yg bawah skali tu nmpak sgt dah kritikal.. haha..

❤NazirahMoktar❤ said...

lawak la weh...hehehhahahahha..ko dah buat rumusan la tu slide yg byk2 tu..

fyna said...

adooooiiiiii...
pecah perot da nih....
saket da ni...
hahaha...
x abih lagi nak gelak nih...
teringat mase blaja dl gak...
macam ko gak la nih...
da salin note tp x phm satu pown...
harammmm!!~


ade award utk kamoo...
nah...
http://inibelogfyna.blogspot.com/2011/02/award-untuk-sume.html

luvpinkja said...

hahahahaha. comel nya buku notaaaa...! :D

i'mFARAH said...

wahahaa..
penawar plg mujarab klo pnyakit ngantok nie tdo lew zzZZzz...kan2..

Sab Buenoo said...

ko ni sama cam kawan aku. time kelas je mest mengantok. tulis tetap tulis. tapi dah tak nampak rupa tulisan dah. heee. :)


oh ye. kan tajuk entry aku pun "panjang ni..tak payahla baca ek" mestila panjang. hahaha XD

Bob Merley said...

aku biasa lukis muka prof time lecture. baik punya.

KyêrulL said...

gila! ko bomoh ke?? plawok plawok plawok plawok HAHA

Firdaus Kasim said...

cantik la kartun nie.. mcmana nk buat ekh? awk, jom tukar link blog nk

ijam ismail said...

huhuhu..sgt klkr la...

erleena said...

hahaha mke tyme ngntok style gle haha..serupe ek ?haha

tu cnteng time mamai ek haha

kuyie said...

woi kelas Dato pon bleh ngantuk ker.....hahaha....gua dulu pon ngantuk gak....tapi dulu dak laki semua ne dok depan..Dem!!!!

APi said...

tido lagi indah dari cuci muka..
wahaha

senydream said...

haha2!..lawak tol la..cantik tulisan,kehkeh2...

KELI OH KELI said...

haha..masterpieces la nota tu...")

TiPs mEnGgOrEnG IkAn kELi DeNgAn sElAmAT"

Apisometres said...

hahaha.. kite sama la, tangan automode.. time kuliah melokes..

anyway, nice blog.. blog kite lebih kurang jek.. hehe..

zee ong said...

haha. ok lah jugak ade take note..even sampai tak terbaca ape yang seniri tulis..haha. comel jek muka time ngantuk tuh..

CikBulat said...

AHAHAHAHHAHA !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)