PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Tuesday, February 15, 2011

MeNdAkI BuKiT beSaR KuALa TeReNgGaNu

assalamualaikum...

1st aku nak mengucapkan selamat menyambut MAULIDUR RASUL..
harini diberi cuti seluruh malaysia... terengganu ni mestilah cuti jugak..
kesempatan cuti ni tak mau la di bazirkan.. so rancang la malam tadi.
nak p naik Bukit Besar kat Kuala Terengganu.. ni kire pergi beriadah pagi.
aku tak tahu la berapa tinggi bukit ni.. tapi tinggi la.. 

kul 7 dah bersiap-siap dengan pakaian sukan..
aku tunggu si dean (x-photo) datang umah.. mcm vip lak, ade orang jemput.
sampai asrama nek kereta pulak.. terus meluncur laju ke K.T
naik kereta Nik.. hee ye ke name nye.. lupe sudah..
gile belagak bile sampai sane.. haha (aku tak mcm ni)
sampai jek, buat senaman sikit, renggang2 badan.. se round jogging (aku berjalan)
di sebabkan aku yang makin gemok dah semakin pemalas..
aku dapat jog half jek.. gile penat.. ahhaha...
siap semua.. terus gerak ke Bukit Besar.. taraaaa...
aku mula pening sudah.. mendongak aku keratas..
ni dah 45 darjah curam.. damm
dengan perasaan ego dan tercabar (budak girl 2 org boleh lak jogging dgn kecerunan ni)
so kami berlima naik ke atas.. gile mmg gile.. aku ni gemok.. lame tak bersenam
tup tup.. naik bukit tah mane ni.. haa.. hambek ko kat tengah perjalanan
nak pitam, otak blur, asyik menguap, mintak oksigen
perut senak, peluh jagung.. segala macam bagai.. picture sebenar ade.. segan la
tapi kejap jek ni peristiwa hitam tu berlaku.. haha.. ego kembali menguasai diri..
sambung semula pendakian dengan bongkak nye.. hahah..
(gile.. korang jangan perangai macam ni.. jatuh bukit sape yang susah)
alhamdullilah.. akhir sampai gak ke puncak..
aku takde dalam gambar ni. tengah snap ni la..
so turun dengan senyuman.. tapi kaki menggigil.. hahha.. padan muke hang..
sape suruh tak bersenam.. gemok lak tu.. (sob sob sob) hahha

p/s: harungi la hidup yang sihat.. bersenam selalu.. 
jangan jadi macam owner blog ni.. "sihat tang lain" gemok lak tu.. heee...

selamat menyambut
MAULIDUR RASUL

26 lango double line:

Aiydalela said...

wooo best2! sis dah penah tawan 2 kali bukit besar ni. ilang penat bile dapat tengok view KT dari atas. oklah tu, at least sampai jugak kat atas, lenkali pegi la lagi. hehhehe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

at olast ada foto sendiri. hahahaha
apapun, enjoy the day ye FH???
tak letihh naik panjat bukit??

bukan photographer said...

ish2...xbaek tipu..dosa...

arep_lockermonth said...

wah!!rajin betul mlukis!hehe

finaz said...

hahahhaha,,mampu ketawa jew,,,,

cik hanym said...

haha..
jum besenam ..
aq taw, nek bket mmg sket oo..
lagi2 ble ade awek lalu..
palagi, hambek lahh peluang tok memperlihatan keGAGAHan dri..
gahaha

-ilhamvetto- said...

erkk!.. ko joging pagi tadi?
aku pun sama tapi area taman depan seberang jalan too.. hahaha...

Bob Merley said...

sampai jugak ko kat bukit tu. aku orang tranung pon x pernah sampai. pathetic gila aku. chis :)

rieyana ynn said...

wah..penat shye na panjat...kahkah..uh...;p

Nilam Sari said...

jalan mendaki lagi sukar

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

woahhh beshny..~

lionteen said...

haha. rajin tul ko g mndaki tu. aku maulidur rasul smlm pun ade klas wei. sedey tul.

♪♬ Siti Nor Aisyah ♬♪ said...

hye mr faizal..lame xjejalan kt blog kamu..n lame x komen2 kt cni..best nye dpt daki bukit..ni yg jeles..hahah..pape pon blog makin maju ye..:P

Qaseh dalia adelia said...

nak ikut ! smpai hati xajak

❤NazirahMoktar❤ said...

aku tak penah lagi naik walopon selalu berangan2 tahik hayam nak pegi sane -,-

Syafiq Rosli said...

wah rajin eh mndaki..hehe gmbr cntik

fyna said...

hehehehe......besh e tempat tue....

fyna said...

ade contest untuk kamoo...
jom la join...

http://inibelogfyna.blogspot.com/2011/02/contest-teka-lirik-lagu.html

aizamia3 said...

comeiler kartun tu... baru masuk ni... blum jelajah lg... amik masa... hehehe...

i'mFARAH said...

uish..tgn berseni tu..heee..comey2 lukisan paint 2..

miSsh chiOrikA said...

comel kartoon ?
ehee . .
nty jgn lupe lukis pic PC okke .
hahaa .
bestnye .

khairul hisyam said...

kartoon sungguh menarik, mengigil kepala lutut takpe bro, yang penting kita berpuas hati dengan ciptaan ilahi. :)

terbang tinggi said...

jealous oke!

tunggu dpt posting kt sane..kot3 dapat tawan berkali3 (^_^)

gEe said...

dh lmer x jogging sni. bru je plan esok nk pegi..

ijam ismail said...

akhirnya ade gak 1 gmbr real..hehe
=)

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

aiy - jom p same kat bukit besar..

fifiey - ngeh... mane de.. lalal

dean - okey okey..

arep - saje buang bosan

finaz - gelak ek.. sumbat mulut

hanym - ak tidak.. siap semput lagi dpn awek..

ilham - ak ade jog gak.. tp kejap jek

bob - ko mmg looser.. haha

ynn - jom kite nek sesame

nilam - heee

yuki - semput aku

lion - nasib hg la.. haha

siti - hee... mundur sudah

qaseh - erkk.. jom

nazirah - jom la naik same nanti

SR - gambo cntik ke girl dlm tu cntik

fyna - mmg best

aizam - jelajah puas2 ek

farah - hehe thanks

missh - haha.. xpndai lukis org.. huh

hisyam - betul2

tinggi - hahahha.. tawan bebanyak

gee - plan jek ke

ijam - shu....diam2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)