PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Tuesday, March 8, 2011

BeRaNgaN JaDi NyaTa

assalamualaikum..

lamanye aku nak update.. haha.. ni aku nak cerita pasai malam semalam..
so agak bosan la.. saje nak update.. sian kosong jek blog ni..
nak jadikan story.. semalam kawan aku ajak p makan malam..
aku tak tahu la dia ni langgo busut mane nak belanje makan.. hahaa..
aku layan jek dengan hati y girang...
dapat hari-hari macam ni.. heaven la aku.. ahak..

keluar rumah kawan jemput.. heaven tol.. cuace cerah malam tu..
tepat kul 9.30 malam kami 6 orang p la makan-makan..
aku tempah nasi putih dan daging kunyit..nak buang angin.. keh keh..
malam tu ramai gak la orang makan.. so aku nye table belah dalam

pas makan.. aku pun rehat-rahatkan perut yang penuh..
sambil aku termenung jauh.. pandang orang yang makan kat table luar tu..
ramai gak makan table luar.. otak aku berlegar-legar..
"lame jugak tak hujan kat area Kuala Terengganu ni"

suddenly la kan.. aku dengar bunyi titisan hujan.. tap tap tap..
dalam 10 saat terus jadi lebat bapak.. ketika itu lah perkara tak di ingini berlaku..
aku beraksi secara spontan.. kuat lak tu aku jerit..
siyes kuat gila aku menjerit hujan.. rase-rase orang duk makan kat table luar
semua dengar kot.. rase macam aku menggelakkan dorang..
demm bukan niat aku.. otak sapara sedar berfungsi 100% ketika itu..
nasib tak kene blasan free.. hehe
dorang tengah bersesak.. aku leh jerit kegembiraan..
sian diorang hahah... dengan muke tak bersalah.. aku sedut air teh peng aku..
srruuppp... wat tak tahu ape yang aku jerit tadi..
sampai harini hujan masih turun.. kejap hujan kejap tak..
sekali hujan.. uh lebat mak...

p/s: thanks to sarah blanje kitorang makan.. hiuhihi..
malam tu ade - sarah, dessy, snow, mizah dan dean
hormatila meraka yang sedang makan...

18 lango double line:

Shairazi Saidin said...

GILE SEMANGAT menjerit! Hahaha. Nicae cartoon! Hoyeah hoyeah!

new update: http://shairazisaidin.blogspot.com/2011/03/oh-crazy-myr-200-wasted.html

ijam ismail said...

hahaha...cian owg yg dok luar 2...adeh~~

syafeeqa said...

huh. agak kijam jugakk lahhh.!

sabauu j lah sapa yg kena hujan tuh.

Hanim Mahali said...

boleh pulak jerit camtu....sian mereka kat luar tu...huhuhu

Sab Buenoo said...

haha, kuang asam. :))

luvpinkja said...

wehhh. apesal pulak makan daging kunyit ngn nasik putih untuk buang angin? halia lah baru buang angin..
kan..? hahahah..

athirah said...

lukis sndr ke katun tu wei????

Sago Melanau said...

hua3x!! ko ni kn bro.. hehe.. 6th sense ko tu.. bgus2x.. leh tak ko wat cm tu utk final exam nnti..? gtau soklan ap yg bkal msuk.. =P

Amira Anorah said...

woit!!halia lah..hahahah

semangat giler jerit~~

haha..comel je...;)

nyum3~

lionteen said...

aku time tu pun ngn mkn kat kdai biru. dah r xde bumbung. menceceh lari bawak masuk meje kat tmpat yg ade bumbung. tomyam aku makin byk pulak sebab msuk air ujan. wakaka

KHRLHSYM said...

hujan itu rahmat. hehe

tia said...

kole tganu ? kg tiaaa! ;)

Qaseh dalia adelia said...

memekak je haha

Henry Zackery said...

sian mereka hehehe.. nape x ckp aku nk ferrari mase 2.. :)

Cerita Paling Sensasi Di Internet 2011

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

babe..t belanja ciktim daging kunyit..hehe lapau la pulak..aihh

Ifti Larina said...

hehe. sini ujan gak

~Kirin Selama Perak~ said...

bapak kejam ko kan?
kalau aku orang yg kt table luar tu,aku da cepuk ko da !
HAHA

Aiydalela said...

hahahhaa. seb baek dorang tak tersedak time syok makan tu.

*seb baek pandai cover line

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)