PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Saturday, March 19, 2011

TaNyA FaHmI: Aku Ni TaK CaNtiK/HeNsEm Ke?

assalamualaikum

okey ni rase ramai tau segmentation segmen dari pakcik Fahmi.. hahah.. hambek ko..
[sorry tajuk asal takde hensem, aku ubah sikit.. kah kah.. lantak n3 aku.. hee]
aku telah dipakse oleh owner segmen ni sendiri.. [korang x caye, p tgk shout tu]
no hard feeling ye fahmi.. kite kawan kan.. ok sep sep..

cantik/hensem ni kalau dibahasakan secara zaman prasejarah dikatakan bende subjektif.. ye dak.. so ikut mata masing-masing nak tentukan cantik atau hensem seseorang manusia.. sama jugak dengan istilah cumel, cute, seksi, ganteng, kacak, macho, sweet, dan yang contra dengan perkataan yang aku tulis tu [sensitif, so taip bende yang manis2 jek] nak jadikan story dalam n3 untuk segmen ni, si fahmi ni ade bagi soklan jongkong besi bersalut wane emas untuk aku yang naive dan memang kelongkang or parit dalam bab-bab macam ni [pandangan individu] soklan2 ni bagi pendapan ke fahmi.. lantak la.. aku jawap ikut sedap jek

-----------------------------------------------------------------------------------------
- Apakah maksud kecantikan. Bagaimana seseorang itu boleh dikatakan cantik?
dalam kamus dewan edisi ke empat mangatakan cantik tu merupakan sesuatu yang sangat menarik untuk di pandang, tidak kira biotik atau abiotik[ayat last aku tambah]. korang fahamkan [tak faham sudah]. ade 2 segi cantik ni, 1 dalam & 1 lagi luaran [luaran ni mmg duri dlm daging]. kekadang cantik/hensem ni boleh terjadi pabila kita selalu tengok benda yang sama [selalu girl la], eh dia lagi, dia lagi pun dia lagi, last timbul perasaan sayang. muke minah atau mamat tu walau macam parit belakang umah aku, tetap kata pasangan cantik/hensem.

-Adakah kecantikan itu penting? Kenapa?
cantik mane? dalam luar 2 2 penting. dalaman [bukan tenaga batin, kuning betul reader aku] hahahh.. dalaman [bukan batin aku kate] owner badan la tau dorang corak jadi putih atau hitam. cantik luaran biarla besederhana, tak payah nak expose sana sini badan tu. [ape aku dah merepek ni] kenapa? untuk tarik/pikat boy or girl yang di aim sekian lama. s0 disini cantik main peranan [dalam or luar]

-Apa perasaan anda bila ada orang cakap anda tak cantik/hensem?
kalau aku la kan, aku la kan, kan kan, lantak p la dorang nak kata mende, dulik hape den. aku balas "takpe la yop, hidup ni takda yang sempurna, kalau hang rasa hang sempurna, ikut hati hang la, demo dok kesah pun" [hati keras macam tanah liat].. hahaha

4)Kongsikan satu tips kecantikan yang boleh dipraktikkan bersama.
minum la air sky juice banyak-banyak dan makan la sayur dan buah-buahan tempatan supaya ekonomi negara dapat di tingkat untuk menuju cita-cita wawasan 2020 dan rakyat hidup sihat serta cantik tubuh badan, minda dan fikiran.
ambek wuduk dulu b4 tido [aku pun jarang wat] doa cermin [cikgu aku cakap nanti muke nampak berseri-seri] last but not least senyum even if you see ur enemy.

5)Tag dua orang sahabat blogger yang anda rasakan mereka cantik. Maklumkan kepada mereka yang mereka di tag supaya mereka t tahu mereka cantik.(sekali-sekala puji kawan apa salahnya)=)
Paan Sabri 
Farah Aziz [xjumpa link]
6)tinggalkan link anda di ruang komen ini 

7 lango double line:

yad'z said...

aaaa.edit balik.. http://azyaleeya92.blogspot.com/
ahahaha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

okey2... nk edit la ni.. huhu

APi said...

kompom aku tak masuk lam list..^^

Alia Natasha said...

link blog saya dah betuii ! tensyiuu tagg =='

ijam ismail said...

good luck..
=)

cik ungu said...

cis..tak sempat nak mekap.

*wek...~

fyna said...

ramainye die tag...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)