PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Wednesday, April 13, 2011

FiLM - LaSkAr PeLAnGi

assalamualaikum

korang de cirit lom, p cirit lelaju, biaq lega pwot tu, jangan di tahan. nanti buasir, ek betul ke?
sejak dua mejak ni, aku agak serabut dengan sabut kelape aktiviti hujung tahun
dari membelit benang jadikan tali tangsi hingga la gunakan tiup tayar untuk acuan donat.
arrgg.. aku nak pengsan.. plz some1 wat CPR untuk aku.. girl only okey.. plzz..

dah.. tu untuk intro lepaskan SepulohSion kat kepala.. baru-baru ni, aku dengan rajin
macam buaya darat cari anak gadis, p la gegodak AwakSelinder, then aku disapa
oleh band nidji.. pesal main sapa2.. geram aku. oleh kebab sebab mood baik, aku pi
la dengar lagu laskar pelangi .. okey aku faham, aku memang noob. baru perasan lagu ni.

korang takyah nak gelak2.. wa tarik sideben korang memasing.. ni aku baru tengok film 

ade pelakon name bermula CUT.. aku ingat CUT TARI.. rupenye
CUT MINI.. arrgg.... hahahaha
ye aku tau film ni release september 2008.. dah 3 tahun.. yela memag noob.. demm
diadaptasi dari sebuah novel terkenal bejudul yang sama jugak. so sape minat novel
pakat-pakat la membeli ye... aku tengok film ni pun best..
penulis: Andrea Hirata

nak taip kat sini, bahawa cerita ni best.. aku taknak kritik kerana memang best bagi aku..
selami perbezaan suasana mencari ilmu.. ade babak-babak yang mengembalikan
memory aku semasa belajar tadika dan sekolah rendah.. hahah..
kepada yang duduk-duduk bandar.. korang ade macam ni tak semasa kicik
aku ada.. sangat seronak..

Best Film, Bandung Film Festival, 2009
Best Film, Indonesian Film Festival, 2009
Nomination for Best Film and Best Editor, Asian Film Awards, 2009
SIGNIS Award, Hong Kong International Film Festival 2009
Golden Butterfly Award, 23rd International Children & Young Adults Film Festival, Iran, 09
3rd Place Audience Award, 11th Udine Far East International Film Festival, Italy, 2009

6 lango double line:

nourelcahaya said...

betul. filem ni mmg best. masa tengok Indonesian Film Festival terkejut jugak kenapa bukan filem ayat-ayat cinta jadi best filem..then bila dah tengok filem ni mmg patut pun filem tu dapat award best filem. Novel-novel andrea hirata pun best-best jugak. semua best seller

bact said...

filem jaman bila neh mat oii
kah kah kah

Sab Buenoo said...

rileks brader. aku pom tak tengok lagi. -.-

hahaha

Sab Buenoo said...

eh lupe lak nak puji.

suasana baru nampak. i talk about blog. hehehe.

lawa. :D

K2r~90 said...

perh!! siyes ke? ok nnty guwa cari nak dunluk keh2x

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

nourelcahaya - yap.. cite ni mmg best kalau kite pandai menilai.. hahah

bact - ni jaman pra sejarah.. hee

sab - haahh.. ak dah tgk.. hehe.. saje bagi nafas baru

k2r - tgk jgn tak tgk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)