PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Friday, April 8, 2011

MaSaLaH DaLaM SeTuAsI

assalamualaikum

aku rasa ni entri aku paling poyo penah aku nak buat.. entah nape.. hahaha...
nak ketegori entri dalam bidang ape, aku pun tak tahu lah..


okey.. kalau korang nampak picca ni ape 1st thing yang korang fikir?
aku selalu tertanye.. ni picca ape ek.. HATI ke JANTUNG
kalau hati.. bukan macam ni kot rupanye.. hahah.. kalau jantung ade la iras2 sikit..
cume takde valve untuk keluar masuk darah

ahh merepek sudah.. ade beberapa situasi sekarang ni selalu dalam kepale otak aku.
setuasi antara lelaki dengan perempuan bila dorg ungkapkan kata2 ini.

1. saya suke awak..
mean ape ek.. ape korang fikir bila some1 cakap macam ni kat korang

2. saya sayang awak..
mean ape ek.. kalau yang ni same dengan cinta ke? ape korang rasa?

3. saya cinta awak..
mean ape ek.. cinta dan sayang berbaze ke tak? lagi dalam dari sayang ke?

4. saya suka awak, tapi taknak declare couple, tapi saya cemburu..
ahh pening dengan setuasi ini

5. kite kawan, tapi awak jangan ngengade dgn girl/boy lain
errk..????

6. kite test couple okey tak?
sape nak jawap ni.. leh test2 ek..?

nape lari entri ni dari ape aku fikir.. haduih.. okey la. korang penah lukis picca kat atas tu tak.
kira lukis guna tangan, xde pakai software pape mende..
dan korang perasan tak, lukisan korang tu tak penah betul symmetrical nye..
kan kan.. 

nak kate kat sini.. hubungan tak pernah ade yang perfect.. belum nikah or dah nikah..
saling tegur menegur.. 
laki, korang jangan nak ego sangat, jangan nak wat awek korang tu macam bini hang.
girl, jangan la suh laki je semua, dorg manusia gak..

p/s: AKU NAK CARI AIR KELAPE BAKAR.. MANE NI..

28 lango double line:

riben putih said...

betui...selalu senget siket...haha

coretan cerita hati said...

pe mende ko merapu ni ?
meraban je kan...
btw.. baguih2...
aku suke lukis atas paper waktu exam...takde idea nk jawab pe

Ifti Larina said...

suka entri nie :)

sirap merah said...

perkataan "sayang" pleng bermakne bgy aq.. n aq blom penah ckap kat mne2 org selain mak ayah aq..hee

riben putih said...

cinta itu luas maksud nye...
selain daripada cinta pada kekasih...ups! kekasih pun luas maksudnya...
tapi...cinta yg paling bermakna dan kekal abadi adalah cinta pada Allah....
cinta sesama manusia? perlu..tetapi tidak kekal selamanya...

ishiko said...

haa...ah kn, mesty besa sebelah. hehee

senydream said...

Memg bnyk btoinye..huhu2.hehe2.panda pk erk.kreatif

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

anis - bukan sikit... banyak tu

hati - aku pun xfhm ape y ko merapu ni... tmbah dgn n3 aku.. pening sudah

ifti - suke.. heee ape y suke

sirap - kalau cinta? aku penig dgn perkataan2 ini

anis - baik...

ishiko - baru anda perasan?

sany - panda? aku ni panda ke.. cumel gak

combi said...

mane ade aer kelape bakar. adeyh.. mngidam ea..=p

APi said...

aku pun konpius jantung ke hati..

Sab Buenoo said...

aku takde pakwe sekarang. kau nak jadi pakwe aku? keh3.

wan farah said...

aicee..mimpi apa wat entri sal cintan2 nie..=)

AesyaZealous said...

alamak..gua geli bace psl cintan2 ni..tapi gua dah terbace..hoho anyway, masih wujud test2 couple..kehkehkeh

MaiRa QuEeN said...

huh..xyah pkir la..serabut je...tunggu je..ade kawin lah hahhahaha

AimanAriffin said...

Oh i really like the part when u say abt imbalance in drawing of a heart. very good :)

Cik Yasmin said...

Hahah.. Nak menyebok jap.

Rase nye ade ke laki skg yg begini :

"Saya suka awak, Tapi saya xnak couple..Jum kawen teros.."

Ade ke .. Ade ke ? hahHaaha..:D

the GirL said...

wah!! dh jiwang ko skang.., hahaha

dina darwina said...

air kelape bakar>?? xpenah pun minum hahah sedap?

misS FEeza macho ! said...

eh ?

jom test kapel wakakaka XD

Cik Jari said...

:)
salam

kerana santan,pulut binasa,
kerana sayang,hati merana...

wawawawawa

Fahmi Mahat said...

zzzz..
cinta itu buta..tanggungjawab membuka matanya.
cinta itu sengettt... amanah sebagai penegaknya
cinta itu jauh.... nikah yg mendekatkannya~


yang ngantuknya,
FahmiMahat

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

combi - ade la, sedap.. lame x minum..

api - sape nak jwp ni api? jantung ke hati... arrgg..

sab - errkk.... blushing laa

wan - N3 cinton ke ni.. hahha..

zealous - entah la, test kapel ni.. xpenah test pn

maira - tunggu mak carikan la.. lalala

aiman - hahaha thanks dude.. truth is, my entri only wana say about that.. hahah

dina - hahaha.. ade la dina.. cube search...

miss - erkk.. pengsan

jari - alamak.. x geti berpantun ni...

fahmi - x geti aku nak balas.. haha

cik aufa faqihah said...

erk ==" ape nih
hahaha, mesti nga ta de idea nak post nih kan ? :p

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

aufa - hahhaa.. tibe2 terlintas dalam kepale pasai ketidak seimbangan lukisan hati or jantung tu

KELI OH KELI said...

hahaha...lain macam entry kali ni..anyway ttp best!

HARGA GUNI SI IKAN KELI

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

keli - woo hg p mana.. bz sangat ka.. ohohoh thanks dude..

yaya_flanella said...

nice one. betul sgt. huhu

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

yaya - hahah... tikuit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)