PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Saturday, April 23, 2011

TiMe SeKoLaH - PaRt Ni (dua)

assalamaualaikum

dulu kat sekolah rendah, dekat bilik guru ada jual-jual alat tulis, masa tu kedai 
macam koperasi belum tubuh lagi kat sekolah aku ni.. [rasanya] 
tepi pintu bilik guru tu adala almari untuk letak barang-barang yang dijual
masa rehat memang beduyun la bebudak sekolah ni p beli

aku tak tahu la kenapa waktu rehat, penuh jek bebudak beli, mostly 
aku tengok beli pemadam, pembaris [aku tiap2 hari beli pemadam] hahaha
nak jadikan cerita, disebabkan zaman sekolah rendah ni aku naive dan suci
dalam senarai barang di jual ade 1 aku selalu tertanya-tanya

so dengan sifat ingin tahu, [time tu tengah ramai bebudak pompuan beli barang]
aku pun tak tahu barang ape dorang beli. dengan penuh sopan aku panggil
suasa agak riuh rendah
"cikgu cikgu, saya nak beli barang ni" aku berkata
"kamu nak apa" cikgu berkata

yaaaaa... suasana riuh bebudak pompuan menjadi bergitu sepi, memandang
kearah aku dengan penuh tepat [aku tetap dengan tujuan utama]
aku tak ingat riak cikgu tu, tapi ingat cikgu tu kata ape

"ishh ni untuk budak perempuan ja la" kata cikgu
"untuk budak perempuan? untuk laki takda ke" aku balas
"takda, dah jangan mintak benda ni" kata cikgu
beli tuala pun tak boleh ke cikgu" kata aku
"memang utk perempuan ja" balas cikgu
[penyembangan ini berlangsung ketika suasan sunyi, asa suma dengar]
hahahah demm it

lepas tu aku beredar dengan perasaan hampa.. pergi belakang bilik KH

bercucuk tanam.. sambil memikir.. "tuala pun ada khas untuk perempuan"
nak beli sapu tangan kat luar la macam ni.. masa itu dalam otak aku
TUALA KECIK = SAPU TANGAN

ermm... suci tak pemikiran aku masa kecik-kecik.. hahahhaa...

p/s: aku tak ingat bila aku tahu tuala kicik tu adalah pempes.. heheh 
korang faham kan.. hahah

12 lango double line:

Farhana Jafri said...

hahahaha sma la kita tym kecik asyik beli pemadam.. pg skolah bwak pmadam smpai sgenggam sbb nk main lwan pmadam pny psal~~ bila kantoi ngn mak bru brhenti.. hahaha.. kat skolah aku xd jual tuala kecik.. hahaha nsib aku mula kna tym skolah mnngah.. so, aku pon xtau pa bnda tuala kecik tu ngeh3

bact said...

kah2..
nasib baik cikgu lu tak bagi yg dia tgh pakai..












bengap jugak lu masa kecik..
nasib baik dah besar tak terbawa-bawa..
hahahha

the GirL said...

even aku bangang mase kecik2 tp aku x sebangang ko la.. hahaha...

dina darwina said...

hahahahaa..lawak faizal..suke bc blog u..watkn dina gelak dn ketawa sorg2 u r so sweet n_n

meela ♥ epy said...

sib baik kaw xmintak mnde lain selain dari tuala kecik..:| seluar kecik ke.. :| haha

FAHMI said...

Weyhh faizal..tisu kecik tu apa?(bertanya dengan muka suci)wahahaha

ain revival said...

lenkali x tahu tanya lah aku dulu..adess..hahaha

www.fierapirot.bolgspot.com said...

hahaha...=)..len kali cakap nk sapu tangan..=)singgah and follow u.

Nyze 二ザ Crazee said...

hahaha...
gila naive soalan tu.
kalau nyze-chan la jadi cikgu u, for sure dengan slumber bagi je.. lol~ :P

Erra Kyra said...

c
O
M
E
L
N
Y
A

D
I
A

T
I
M
E

K
E
C
H
I
K
2

^^

Wafiy Suzly said...

haha, merajuk la konon gi cucuk tanam belakang bengkel

bro, aku tak jumpe ar link kat malaysia

sleepycatz said...

adeh....
kat skolah ada jual gak benda nie????
hahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)