PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Wednesday, May 18, 2011

SeLaMaT HaRi GuRU

assalamualaikum

SELAMAT HARI GURU
ingat 16 mei adalah tarikh penting untuk peristiwa ini..
tak kire guru tadika/guru practikal/guru sekolah/pensyarah
asal sesape yang mengajar dan memberi ilmu kepada korang
dorang memang di gelar guru

korang masih ingat tak.. masa sekolah dulu-dulu
penderaan yang selalu dihadapi
oh yang ni bukan penderaan.. ni sebab tido dalam kelas.. aku dulu agak selalu la kene baling
hahaha.. tak dengan kapur dengan duster [dulu2 gune kapur time ngajo]
paling best, bangun2 ade contengan kat muke.. arrgg.. cikgu..

 bab merotan ni pun macam rutin harian aku time sekolah dulu.. sebab2 utama
tak siap homework la, then buat bising dalam kelas, skip kelas, buat huha-huha
kat kelas lain.. almaklum kanak2 dan remaja. aktive

 aku selalu kene ni kat sekolah agama.. arrg.. tak tau nape ustaz [lupa nama ustaz maaf]
favored betol tarik sideburn dan telingan aku.. penah mintak kene rotan.. tapi 
telinga aku gak yang kene tarik, terjengkit-jengkit aku kene
nasib time tu tak tau malu dengan girl2 ni

 wahaha... ni denda naik atas kerusi memang sape tak kene memang korang noob ar..
kah kah.. time nak balik, cikgu math aku [cikgu anis] selalu suh pelajar naik atas kerusi
pastu soal sifir.. dan aku la jadi orang terakhir keluar.. arrgg.. sedih gilak..
bab takleh tahan kene buat homework tak siap atas kerusi..

 ni namenye ketuk ketampi.. aku selalu kene bile time rehat lambat masuk kelas..
kene beramai2.. oh seronok beramai2 ni.. lagi satu tiru meniru.. link link.. semua kene
sweet memory tol la denda ni hahaha..

ni namenye berlari keliling padang dengan menggunakan baju sekolah yang lengkap..
memang terbaikan.. sape tak bawak baju Pendidikan Jasmani & Kesihatan PJK
ni selalu denda yang wajib kene [balik kelas memang asam gilak la.. lantak p la]

lawo tak picca itik ni.. hahaha.. teringat hukuman jalan itik ni..

jalan keliling kelas beramai-ramai dan berjemaah.. best nye kenangan ini..
ingat kan balik.. rase gelak sendiri.. bertapa nakal nye aku dulu..
sekarang.. denda sikit.. parent dah datang.. manje nye.. haishh..

dengan denda dan hukuman macam ni la aku rasa aku sampai ke tahap yang
sekarang.. terima kasih aku ucapkan kepada guru/cikgu/pensyarah
yang mengajarkan segala ilmu.. jasamu tetap ku kenang sampai bila-bila

p/s: ramai nama guru yang aku dah lupa.. minta maaf..
anak murid mu ini memang sorang lemah..

13 lango double line:

bact said...

perghh
suma lu cakap tu gua dah rasa siot

tmbh sket
bak kena berdiri luar kelas..
gantung tag kat dada
ini paling cilaka

APi said...

semua aku pernah rasa denda tu kecuali tarik sideburn sebab aku dulu botak jek..^^

~~Amny Sya~~ said...

sama la kita..kena denda cmtu gak..haha..xpa..yg penting skrg dh x kena denda lagi dh..hehe...(lawa pic2)

Cik Yatt said...

tak pernh kne denda..( mnipu ) HAHAHA

sleepycatz said...

cikgu benci lu kot..
gua cikgu slalu puji..hahaha

Nebengz... said...

femes ko kat sekolah! hahahahaa

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

haha, sy di sekolah budak baik kot. tak kena denda. yeayyyyyyyy:DD cewahhhhhhhhh, perasan nih=_=

Bob Merley said...

cikgu bagi aku pakai kain batik kat skolah. huahuahua

myra yusreena said...

amboi kejammnye..rotan sampai bdarah bntot uh..huhu

suha said...

hehehe slmt ari guru (^_^)

student dulu xsma ngn stdnt skrg n yg dulu2 lg happening...stdnt skrg??g skolah tau nk bercnta je..erk

ade gak entry pd seseorng yg bru diiktiraf jd 'guru'

http://suhasimplelife.blogspot.com/2011/05/fakta-benar-kaitan-antara-poligami-dan.html

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

bact - ak lupe lak pasai gantung tag tu.. memeng mcm haram.. hehe

api - cet.. tu part paling best woo.. sorry dude ak x g shah alam hari tu.. ingat ahad.. tp kawan ak wat hal

amny - skrg kene denda kat tempat keje lak..

cik yatt - woo.. noob mcm tu.. he

sleepycatz - cikgu syg aku babe. tu ak kene denda..haha

nebengz - perdajal aku kat sek lu

fifiey - lame x nampak la.. hee.. bagus la mcm tu

bob - cikgu rampas kasut aku.. pijam kasut kawan nak ke tandas

suha - hahah.. ye ye.. cintan cintun jek.. hape x tarak

erleena said...

hahahah mengingatkan betul! haha lawak..el kene baling buku ke lua kelas maluu huk2 smpai skunk ngat waaa

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

erleena - hahaha.. tu mcm perkara biase ak time kicik2 dulu.. alamaklum.. bnyak conteng dlm buku kerja..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)