PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Thursday, June 30, 2011

SeBeNtaR Ku BeRcEriTa LuAHaN HaTi

assalamualaikum

"oii bangun, pagi dah ni.. pesal ko tido macam lipas mati je" aku terjaga dari mimpi bila di sentap dengan suara sengau kawan pada pagi itu. sheep! punya la tengah climax mimpi aku, di gangu pula, spoil tol di pagi hari. naseb aku boleh bayangkan balik ape yang aku mimpi, yaaa aku mimpi dapat minum semua air tin dalam vending machine tampa masukkan duit. yaaa.. sungguh bernafsu dan rakus aku mengserakahkannya. pesai pa aku benda mcm ni.


arrrhh.. perdajalkan semua itu, aku berjalan ke arah toilet yang dah macam tongkang pecah. capai berus gigi, argg demm ubat gigi habis, so solution aku hanya guna berus gigi tampa ubat. takpa bersih juga. dek ke asyikan mandi, aku ambil syampu, lalu aku picit senafsu yang boleh, penuh tapak tangan. ohh demm ni syampu rambut, ku cari syampu badan, sheep takda. ahh lantak p la, dari rambut sampai ujung kaki aku guna. bukan kepala je ada rambut kan.


sempat juga aku habis kan 4 5 lagu yang dapat ku nyanyikan tak sampai suku. sheep.. aku terpandang cermin dalam toilet "nape tak penah perasan cermin ni, dah 4 hari kot aku kat sini, adekah kerana aku jarang mandi membuatkan aku tidak perasan kehadiran malaun ini?" ahh dulik la, aku terus manfaatkan kehadiran cermin, check mata, check gigi, telingan, ketiak, check breast, mana tau ade ketul-ketul, bahaya gak kalau terkene breast cancer ni, check perot, okey dah satisfied, semua keadaan terbaik walaupun aku ade 1 pack ja. 


aku tersenyum sinis dalam toilet, ahh comel jugak aku ni, hensem pun ada sikit, kacak takla puji aku dalam hati [sapa la nak muji kalau tak diri sendiri] takpa, hubungan datang dari hati bukan dari paras rupa [naikan keyakinan diri]. lap sana lap sini, aku terus keluar & tetiba aku pusing balik, lupa ambek wuduk daa...


okey ni ja story aku, walaupun kurang 10 minit dalam toilet, macam-macam tingkah laku berlaku kat bilik kecik ni.. petang dan esok entah ape pulak.. nantikan sambungan nya.. pulak

Wednesday, June 29, 2011

SeKeJaP BeRsAMa WoRdLeSs WeDNeSdaY #4

assalamualaikum

malas nak taip pepanjang.. moga team kita berjaya.. mari doa kan kejayaan mereka..
...tanah tumpahnya darahku...



hehhee.... 

p/s: dapat pergi ke tak mlm nnt.. aduh aduh...

Monday, June 27, 2011

SeKeJaP BeRsAMa MoNdAy BLuEs

assalamualaikum

sebab aku takda apa nak buat.. so aku letak picca yang mewakili kepada semua student yang selalu or sememangnya menggunakan lappy untuk urusan seharian, tak kire buat assignment, internet, tonton movie, dengar lagu, or main game, korang kene berhati hati di saat akhir seperti ingin menyiapkan report terakhir, korang kena jaga lappy itu sebaik yang mungkin. ini adelah kerana waktu macam tu la lappy akan bermanja dengan korang..




alamak.. ape kene monday blues dengan lappy blue screen... ah lantak p la..
nyampah tol time2 kritikal jadi macam ni.. argg... sheep sheep..

Friday, June 24, 2011

SeSaMa HeRo PuJaAn HaTi

assalamualaikum

semenjak dulu P. Ramlee menjadi pujaan hati aku, kenapa? sebab p.ramlee ade ciri-ciri chubby [macam aku tapi aku lebih chubby la]. sekarang hero-hero semuanya badan nak mantap bagai. ishh.. semua tu propaganda ja. dah tu, aku mula beraleh ke arah film lain. selalu kul 12.30 hari ahad kat TV2. sila tonton video ini untuk tahu lebih lanjut.


walaupun agak bangang.. tetapi keseronokan menonton sambil gelak ketawa amat mengharukan.. tibe2 mamat chubby ni menjadi hero pujaan hati.. jangan memain, juz 1 kick, most of the enemy flying like a pis of paper.. demm it.. it look real [dulu kecik2 berangan mcm ni, terajang orang, pastu jatuh jejauh] hahaha.. sheep tol cerita dari OVERSEA ni.. but i like.. baru korang tau chubby lebih gagah.. kah kah.. 

aku bagi korang lihat bertapa bergayanya beliau ini.. yang dikenali sebagai VIJAYKANTH
...day tambi...
 gile babeng kacak n comel...

 oh sheep.. what the heck is this.. in my life i never get this kind of dis situation.. sheep2

 arrgg... jeles-jeles..

dey.. sana orang jangan lari.. ini semput ada mari.. jangan lari..

p/s: sheep.. aku buat sambil muntah 8 beldi..

Thursday, June 23, 2011

SeBeNtaR SpOnTaNeOuS ThUrSdaY #1 - SmOkeR

assalamualaikum

aku tak tahu la ape ketilimuden spontaneous thursday ni.. Rabu dah ade sekarang Khamis lak.. sok sok lusa tulat mingu depan bulan depan tahun depan pun ade agaknya.. takpa la.. sebagai blogger yang hidup dalam dunia blog, aku melayan ape yang ade.. maybe tema Spontan kot.. nah hambek picca ni..

I ALWAYS BE SECONDARY SMOKER.. DEMN IT HEEE..

disebabkan aku ni tak merokok so aku jadi perokok pasif [arrgggg] dimana ia di istilahkan perokok yang menyedup asap perokok aktif.. kadar mendapat penyakit adalah berkali ganda dari perokok aktif. bace dengan lebih lanjut di SINI 

p/s: sila la merokok pada kawasan yang di benarkan, perhatikan kawasan anda merokok, jika teradapat kanak-kanak sila sembunyikan rokok anda supaya meraka tidak nampak, hembus la asap pada arah yang sepatutnya. peringatan ja.. jangan ade yang terasa. selamatkan la keluarga anda dan masa depan anda sendiri.

solusi untuk ini.. korang bawak botol, lepas asap dlm botol tu.. pastu bawak balik.. hahaha juz kidding guys... heheh...

p/s:  erkk ade lagi P/S.. ahak.. relax guy.. juz information to share.. kalau hang out jangan lak korang lari dari aku, takpa-takpa aku okey ja.. caring for others ja..

Wednesday, June 22, 2011

SeKeJaP BeRsAma WoRdLesS WeDnEsDaY #3

assalamualaikum

saja.. gila sikit arini


..Mok..

SeKeJaP BeRsAma WoRdLesS WeDnEsDaY #2

assalamualaikum

lihat, perhati, dan hayati sepenuh hati


p/s: need job area bangi or near of this area

Tuesday, June 21, 2011

SeKaKi BeRsAmA PriHaL KaSut

assalamualaikum

aku lihat jam dah pukul 8.39am, gila awal aku bangun, rungut aku pagi tu sembil guling kiri dan kanan di atas katil single yang dah jadi separuh di sebabkan terlalu banyak kazanah yang menetap kat atas katil. almaklum hidup bujang xde orang nak kemas.. aku lihat kiri, charges lappy, notepad, gunting, pen, berus gigi, seluar [korang jgn tanye seluar ape] dan segala macam wayar turut sama tido dengan aku hampir 4 minggu lamanya. naseb aku masih bangun untuk pergi kerja di pagi hari.

tibe bunyi msg yang annoying kedengaran dari phone bokia aku, saje aku letak bunyi yang menjengkelkan agar aku bangun pagi, tapi itu hanya angan-angan 2 tahun lamanya, siot, tapi aku tetap mengharap kalau bunyi msg tu dapat bangunkan aku ketika msg masuk. aku capai dengan malasnye walaupun hanya terletak kat atas kepale.. aku open, "dah naik bus"

ape yang naik bus? siot.. aku lupe ade janji nak keluar jejalan n aku teringat lagi, pagi-pagi sabtu gini kalau kat kolej keris mas ni akan berlaku krisis air yang entah punca dari mane pun aku tak tahu. naseb aritu aku siap labur saham n air terus takda. demm, kalau kene time baru nak melabur, mesti budak bilik aku risau sebab aku tak balik2 dari pusat pelaburan.

aku bukak pili air dengan penuh debar, fuhh.. naseb krisis tak berlaku, kalau berlaku memang  aku mengamuk dengan membuka semua pili air di setiap aras kolej ni. biar time ade air semua terbukak.. hahaha... rasekan [tu niat jek, buat nye tak]. siap mandi bagai, aku terus pi KTM UKM.. "KTM arah mid satu bang" dapat tiket, aku pun duduk tunggu kehadiran transit aliran ringan tibe. sempat juga aku usha 2 3 orang minah dengan mata. tu jek termampu.

KTM sampai.. oh tak pack lagi dalamnya.. ade la seat untuk aku duduk, perjalanan pun jauh lagi ni, 5 station kalau nak sampai Mid. so duk perhatikan dari 1 station ke 1 station, makin lame makin padat, tercari-cari gak kalau ade perempuan mengandung or orang-orang tua dalam tu. boleh la bagi tempat duduk [syal baik gile niat, mesti ade pape ni] hahaha. siyes aku  aku tak dapat cari, maybe semua rehat kat rumah.. bagus jugak..

tengah berasak dan bergasak dalam KTM tu.. tetibe ade sorang mamat ni meninggi kan suara "hey ur foot step on my shoes". cet kacau aku nak lelap tol. so aku pun pandang kearah suara tu dengan pandangan sangat bengis n tak puas hati. aku tengok budak yang memijak meminta maaf. relax ar der, orang tu terpijak bukan sengaja pijak. sape suruh pakai kasut lawo-lawo bagai. dah tau dalam sesak, so incident macam tu biasa la.

aku duk taip panjang-panjang ni sebab nak kate perihal kasut ja. kenapa korang pakai kasut? mesti ar nak protect kaki korang yang berbau cagu tu n rupe kaki bertompok dan juga kuku kaki yang tak penah di potong bertahun abat. kenape nak pakai kasut lawo-lawo kalau tak boleh digunakan untuk jaga kaki korang yang berbau tu. kalau orang terpijak sikit kat kasut korang n korang marah, baik korang simpan ja kasut tu kat rumah. letak dalam balang kace n tatap la hari2. xdenye orang nak pijak or nak hinjit2 kasut tu. so kalau sayang sangat kasut, pakai ja la kaki ayam keluar jejalan. arrgg.. tension aku.. 


aku tatap kasut converse aku yang warne putih tapi dah naik turun bukit, kotornya kau, tapi aku tetap sayang ko, dah jaga kaki aku sekian lama. dah berjuta orang pijak.. memang dh tugas ko untuk jaga kaki ku.. weheheh.. love u kasut..

Monday, June 20, 2011

SeBeNtaR Ku BeMaDaH - PaSRaH

assalamualaikum

pasrah..
bukan bermakna kalah
pasrah
bukan bermakna rebah
pasrah
bukan bermakna akhirnya
pasrah
ada mulanya
pasrah

 ade makne ni

ni pun same

tapi untuk aku
p/s: lappy aku masuk ICU.... bila la nak sihat... sob sob.. pasrah tol

Wednesday, June 15, 2011

SeKeJaP BeRsAma WoRdLesS WeDnEsDaY

assalamualaikum...

hanya lukisan sebagai coretan...


Tuesday, June 14, 2011

SeHaRiAN DI PuSaT SaInS NeGaRa SeMpeNa WorlD OceAn DaY

assalamualaikum

12 jun 2011.. tepat jam 7 pagi aku dah panaskan engin kereta.. kene ada di Pusat Sains Negara sebelum jam 8 pagi.. banyak barang kene prepare..
dari UKM Bangi masuk highway Bangi, redah tol Sungai Besi, ambek simpang Desa Water Park untuk ke Lebuh Raya Persekutuan, then cilok ke simpang Ke Mount Kiara 
[Bukit kiara? sama jek kan]

tepat jam 7.45 pagi aku sampai PSN. Dengan serba berpakaian biru yang tercop World Ocean Day 2011 serta bottom badge dan tag tertulis secretariat, dengan bangga aku masuk PSN dengan free of charge.. hahha... [ade 2 tiket free, tapi semua kawan bizy jek so ak bawak 1, bajet nak bagi orang, tapi terlupa lak] jadi hiasan table bilik aku..

program mula jam 9.30am hingga 5.00pm, ada 2 event sekali. 1st DINO ALIVE, last day aritu [maybe akan di anjurkan kembali] 2nd WORLD OCEAN DAY. sape pergi aritu memang beruntung la. beli 1 tiket ade 2 event berlangsung. malas nak taip.. bagi tengok gambo jek la terus.. sikit jek..

 korang nampak dinosor 2 ekor tu.. natam ni bergerak kat area bawah ni.. jangan berdiri depan, nanti kalau time natam ni lapo.. dy ngap je sesape ade kat depan, banyak dah kes berlaku, tapi d sembunyikan oleh pihak media..

banyak lagi team kami.. Thank to warga National Oceanography Directorate NOD
berusaha gigih dalam menjayakan program ini.. tahun depan, kalau buat program
jangan lupa call kami.. 

keesokan harinya.. 2/3 dari team kitorang sakit pewot... arrgg.. 2 3 4 pagi
pi cirit.. demm [punca makan yang membuat kami cirit masih dalam siasatan]
until now tidak di kenal pasti... argg. seksa hidup...

p/s: ade gather kat TS... ermmm takpe.. komitmen keje... dapat jumpa kanak-kanak comel dan cuci mata.. lalalalalalala.....

Saturday, June 11, 2011

WoRld OcEaN DaY Di PuSaT SaInS NeGaRa BuKiT kIaRa 12 JuN 2011

assalamualaikum..

selamat memalam kepada para gundik-gundik dan sida-sida aku, tak lupa juga kepada
mereka yang datang menjengah, mengusha, mengstalker, serta meng2..
di memalam yang mulia hari ini beserta di sinari rembulan di atas angkasa...
harap korang sehat...


okey tengok dari tajuk korang mesti dah tau ape entri aku nak buat.. ahahah
agak lambat aku nak bagi tau. almaklum bizi dengan program ni sampai
wat entri pun tersekat-sekat.. ak bagi tengok poster nye..



program ni berlansung 1 hari.. start jam 9.30am hingga 5.00pm
antara antiviti yang ada [banyak untuk kanak].. hahahah...
ocean and me
ocean origami
recycle contest 
ocean color contest
face painting
underwater photography
cop tangan [bahasa malaysia]


untuk orang dewasa ada TREASURE HUNT [masih tak cukup team join ni]
terbuka kepada umum, 2 hingga 4 orang dalam 1 team dan 7 team 
[sape nak join dtg sok, boleh datang terus.. start kul 9.30am]


hahahaha... tu bab promote. ni wa ade tiket free untuk masuk PUSAT SAINS NEGARA
dalam masa yang sama ade pameran DINOS ALIVE! last day lak tu. [tiket pameran ni la]
sekarang wa takde orang nak ajak pulak.. [ade 2 tiket]
meh tengok kalau tak caya


haaa.. ape macam.. okey picca cadar tilam tu korang tolong ignore kan..
aku jadi secretariat time ni.. sape pergi.. calling2 la ye.. [jaga treasure hunt]


cet lambat wat entri... sape la nak bace ni.. lantak p la..
tarikh sebenar world ocean day 8 JUN setiap tahun.. ingat tu..


p/s: jumpa korang kat sana... aku ade kat sana sepanjang hari..
Pusat Sains Negara Bukit Kiara..

Thursday, June 9, 2011

SeHaRIaN Di MiD VaLley

assalamualaikum

29 Mei 2011 ada perjumpaan blogger di Mid Valley.. okey ni 1st time aku p jumpa
budak blog di area selangor [jumpa yang otai babe] so aku agak blushing
dan terlalu segan ketika itu.. ape tak nye, jumpa retis2 yang habat gamat.

dek kerana semangat, aku berkelana dengan  yusuf rosli naik KTM dari UKM
ramai pulak orang dalam tu.. time ni nak ramai.. hari lain xde ke..
jumpa pulak si arieffahmi  dgn boyfriend nye zikery hassan.
sebab aku noob area Mid.. so aku ikut jek la bontot si yusuf rosli ni p tempat bowling.


aku nak letak picca terus ar gini.. macam malas nak bercinta bercerita lak.. haha

 picca atas ni masa main bowling.. aku menang dapat no 3.. haha
permulaan balingan yang gempak dan akhiran yang hampeh..
saja pilih picca atas ni sebab picca si amal kurang jelas kat bawah ni.. 
hahahha naseb ko la mal..
 
 ini lah retis2 yang aku kabokan tadi [accept aku bukan] sila cari Amal dalam ni..
hahaha.. kalau korang dapat cari.. terbaik [kepada meraka yang tak pergi la]
bersurai dalam kul 5 kot.. tapi aku balik dalam kul 8.30pm asenye
berjoli dengan aslann as, tetopek, yusuf dan aimman

[link-link bebudak ni nnt aku hapdate..wat pepagi buta entri ni]


p/s: okey wa tau event ni dah dekat 2 mingu lepas.. korang jangan nak perli2
kire baik pe aku hapdate ni.. kalau tak.. web spider ar jadinye..

Tuesday, June 7, 2011

SePeTaNg Di SuRIa KlCc

assalamualaikum

oleh kerana aku nye blog ni dah ber web spider.. so ak nak update gak.. 
hahaha.. bagi ade isi sikit.. ok ar ni cite boring jek..
maaf la.. dengan kesebokan keje [keje ke aku ni] kat mosti..
so jarang ak nak wat entri.. ni ak wat pasai aku p jumpa kawan blogger
kat SURIA KLCC

tarikh 21 Mei 2011
lepas naik Bukit Broga aku terus p KLCC atas jemputan sorang kawan
errrkk jemputan ke or aku ngengada.. haha.. entah la..


watak di atas...
makcik nurse riben putih 
erkkerk
abg gagah fahmi mahat 
adik hensem syafik way 
adik fesyen fiera pirot 
fotographer terhot -- pakcik dean dang 


tu yang pakai baju hitan.. fotographer nye.. kenal2 la..
baik orangnya..
 pergh... gilak.. dah bertahun baru nak update.. pasai ni..
hahha... jumpa korang lagi kalau ade kesempatan lagi..

ok.. aku nak balik rumah..
hp aku dah rosak.. arggg.... okbai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)