PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Thursday, June 23, 2011

SeBeNtaR SpOnTaNeOuS ThUrSdaY #1 - SmOkeR

assalamualaikum

aku tak tahu la ape ketilimuden spontaneous thursday ni.. Rabu dah ade sekarang Khamis lak.. sok sok lusa tulat mingu depan bulan depan tahun depan pun ade agaknya.. takpa la.. sebagai blogger yang hidup dalam dunia blog, aku melayan ape yang ade.. maybe tema Spontan kot.. nah hambek picca ni..

I ALWAYS BE SECONDARY SMOKER.. DEMN IT HEEE..

disebabkan aku ni tak merokok so aku jadi perokok pasif [arrgggg] dimana ia di istilahkan perokok yang menyedup asap perokok aktif.. kadar mendapat penyakit adalah berkali ganda dari perokok aktif. bace dengan lebih lanjut di SINI 

p/s: sila la merokok pada kawasan yang di benarkan, perhatikan kawasan anda merokok, jika teradapat kanak-kanak sila sembunyikan rokok anda supaya meraka tidak nampak, hembus la asap pada arah yang sepatutnya. peringatan ja.. jangan ade yang terasa. selamatkan la keluarga anda dan masa depan anda sendiri.

solusi untuk ini.. korang bawak botol, lepas asap dlm botol tu.. pastu bawak balik.. hahaha juz kidding guys... heheh...

p/s:  erkk ade lagi P/S.. ahak.. relax guy.. juz information to share.. kalau hang out jangan lak korang lari dari aku, takpa-takpa aku okey ja.. caring for others ja..

26 lango double line:

the GirL said...

wahh.. bagus2.. nnti bleh aku suruh abg aku hembus asap rokok dia dlm botol.. hahaha..
tak de la aku mati cepat sbb jd secondary smoker... huhu

bact. said...

kahkahkah

padan muka hang..

bek hang p isap la
kalo tak rugi ja jadi pengisap rokok kedua...

kih3

nik aziemah said...

selalu jadi perokok pasif.. hurm.. tak suke..

haikalblank said...

kesedaran sendiri tu kadang kena ada....aku tak suka duduk sebelah table rang perempuan dan budak2 nantia ku segan nak bako rokok...

dalam adab dato' ajar pun kena hembus dalam baju masa meeting bersama.. aku terikut2 lagi. hembus dalam baju je. lantaklah orang cakap apa.

*bilalah nak berhenti merokok.dem

Along Usop said...

nak buat cemane..

kalau tu dah bende yg diorang suke..










barang haram pon dikata halal....

~Kirin Selama Perak~ said...

aku macam taknak komen ja kat sini~~

Yasmin ♥ said...

Wahh . Bagusnye .
abg tak merokok . :')

Skang nie susa nak cari lelaki yang tak merokok .. Err ..:[
Ape yg best isap asap tue tah .

Peace . Bg pendapat je . Jgn serang . HAHHA .

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

tak suke org merokok..mulut bushukk..

riben putih said...

fuuu~ riben slalu jd mangsa..nt mesti kena asma...lepas tu masuk ospital..lepas tu sape nk jd nurse? haha

Farierahasanz said...

hahaa . ~

ishiko said...

laaarrrrrrrriiiiii laa ^^

Bob Merley said...

baik ko pakai mask hari2. baru selamat sikit

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

sy BENCI asap rokok. sungguh sungguh.

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

girl - hahha.. baik wat tindakan awal.. hg jugak t kene

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

bact - harem tol.. ngajak aku lak.. naseb iman ade sikit.. [cewah]

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

aziemah - ape nak wat.. lumrah dunia ni

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

haikalblank - bagus hg.. bagus ni.. takpe xyah berenti.. hembus je dlm baju... haha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

usop - no komen no komen

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

kirin - hahahaharam.. nnt ku remove komen ni.. haha [joke]

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

yasmin - abg? pensan.. haha.. meh cari laki mcm abam ni.. psti bahagia.. lalala

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

habibi - tak merokok.. mulut sll bua vanila.. erkk

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

riben - jgn jgn.. takpe FH jaga..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

fariera - gelak gelak.. tgh sedut asap hg x prasan..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

ishiko - mane nak lari.. ade di mane2 saje

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

bob - sikit jek slmat..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

fifiey - ye benci.. tp FH xleh benci sbb di kelilingi asap2 ni.. haishh sigh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)