PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Tuesday, June 14, 2011

SeHaRiAN DI PuSaT SaInS NeGaRa SeMpeNa WorlD OceAn DaY

assalamualaikum

12 jun 2011.. tepat jam 7 pagi aku dah panaskan engin kereta.. kene ada di Pusat Sains Negara sebelum jam 8 pagi.. banyak barang kene prepare..
dari UKM Bangi masuk highway Bangi, redah tol Sungai Besi, ambek simpang Desa Water Park untuk ke Lebuh Raya Persekutuan, then cilok ke simpang Ke Mount Kiara 
[Bukit kiara? sama jek kan]

tepat jam 7.45 pagi aku sampai PSN. Dengan serba berpakaian biru yang tercop World Ocean Day 2011 serta bottom badge dan tag tertulis secretariat, dengan bangga aku masuk PSN dengan free of charge.. hahha... [ade 2 tiket free, tapi semua kawan bizy jek so ak bawak 1, bajet nak bagi orang, tapi terlupa lak] jadi hiasan table bilik aku..

program mula jam 9.30am hingga 5.00pm, ada 2 event sekali. 1st DINO ALIVE, last day aritu [maybe akan di anjurkan kembali] 2nd WORLD OCEAN DAY. sape pergi aritu memang beruntung la. beli 1 tiket ade 2 event berlangsung. malas nak taip.. bagi tengok gambo jek la terus.. sikit jek..

 korang nampak dinosor 2 ekor tu.. natam ni bergerak kat area bawah ni.. jangan berdiri depan, nanti kalau time natam ni lapo.. dy ngap je sesape ade kat depan, banyak dah kes berlaku, tapi d sembunyikan oleh pihak media..

banyak lagi team kami.. Thank to warga National Oceanography Directorate NOD
berusaha gigih dalam menjayakan program ini.. tahun depan, kalau buat program
jangan lupa call kami.. 

keesokan harinya.. 2/3 dari team kitorang sakit pewot... arrgg.. 2 3 4 pagi
pi cirit.. demm [punca makan yang membuat kami cirit masih dalam siasatan]
until now tidak di kenal pasti... argg. seksa hidup...

p/s: ade gather kat TS... ermmm takpe.. komitmen keje... dapat jumpa kanak-kanak comel dan cuci mata.. lalalalalalala.....

2 lango double line:

nik aziemah said...

ye ke dinosour tu bergerak...haha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

hahaha... bergerak babe...

kejap kanan kejap kire...

[kepala n ekor jek la]

hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)