PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Tuesday, June 21, 2011

SeKaKi BeRsAmA PriHaL KaSut

assalamualaikum

aku lihat jam dah pukul 8.39am, gila awal aku bangun, rungut aku pagi tu sembil guling kiri dan kanan di atas katil single yang dah jadi separuh di sebabkan terlalu banyak kazanah yang menetap kat atas katil. almaklum hidup bujang xde orang nak kemas.. aku lihat kiri, charges lappy, notepad, gunting, pen, berus gigi, seluar [korang jgn tanye seluar ape] dan segala macam wayar turut sama tido dengan aku hampir 4 minggu lamanya. naseb aku masih bangun untuk pergi kerja di pagi hari.

tibe bunyi msg yang annoying kedengaran dari phone bokia aku, saje aku letak bunyi yang menjengkelkan agar aku bangun pagi, tapi itu hanya angan-angan 2 tahun lamanya, siot, tapi aku tetap mengharap kalau bunyi msg tu dapat bangunkan aku ketika msg masuk. aku capai dengan malasnye walaupun hanya terletak kat atas kepale.. aku open, "dah naik bus"

ape yang naik bus? siot.. aku lupe ade janji nak keluar jejalan n aku teringat lagi, pagi-pagi sabtu gini kalau kat kolej keris mas ni akan berlaku krisis air yang entah punca dari mane pun aku tak tahu. naseb aritu aku siap labur saham n air terus takda. demm, kalau kene time baru nak melabur, mesti budak bilik aku risau sebab aku tak balik2 dari pusat pelaburan.

aku bukak pili air dengan penuh debar, fuhh.. naseb krisis tak berlaku, kalau berlaku memang  aku mengamuk dengan membuka semua pili air di setiap aras kolej ni. biar time ade air semua terbukak.. hahaha... rasekan [tu niat jek, buat nye tak]. siap mandi bagai, aku terus pi KTM UKM.. "KTM arah mid satu bang" dapat tiket, aku pun duduk tunggu kehadiran transit aliran ringan tibe. sempat juga aku usha 2 3 orang minah dengan mata. tu jek termampu.

KTM sampai.. oh tak pack lagi dalamnya.. ade la seat untuk aku duduk, perjalanan pun jauh lagi ni, 5 station kalau nak sampai Mid. so duk perhatikan dari 1 station ke 1 station, makin lame makin padat, tercari-cari gak kalau ade perempuan mengandung or orang-orang tua dalam tu. boleh la bagi tempat duduk [syal baik gile niat, mesti ade pape ni] hahaha. siyes aku  aku tak dapat cari, maybe semua rehat kat rumah.. bagus jugak..

tengah berasak dan bergasak dalam KTM tu.. tetibe ade sorang mamat ni meninggi kan suara "hey ur foot step on my shoes". cet kacau aku nak lelap tol. so aku pun pandang kearah suara tu dengan pandangan sangat bengis n tak puas hati. aku tengok budak yang memijak meminta maaf. relax ar der, orang tu terpijak bukan sengaja pijak. sape suruh pakai kasut lawo-lawo bagai. dah tau dalam sesak, so incident macam tu biasa la.

aku duk taip panjang-panjang ni sebab nak kate perihal kasut ja. kenapa korang pakai kasut? mesti ar nak protect kaki korang yang berbau cagu tu n rupe kaki bertompok dan juga kuku kaki yang tak penah di potong bertahun abat. kenape nak pakai kasut lawo-lawo kalau tak boleh digunakan untuk jaga kaki korang yang berbau tu. kalau orang terpijak sikit kat kasut korang n korang marah, baik korang simpan ja kasut tu kat rumah. letak dalam balang kace n tatap la hari2. xdenye orang nak pijak or nak hinjit2 kasut tu. so kalau sayang sangat kasut, pakai ja la kaki ayam keluar jejalan. arrgg.. tension aku.. 


aku tatap kasut converse aku yang warne putih tapi dah naik turun bukit, kotornya kau, tapi aku tetap sayang ko, dah jaga kaki aku sekian lama. dah berjuta orang pijak.. memang dh tugas ko untuk jaga kaki ku.. weheheh.. love u kasut..

10 lango double line:

riben putih said...

wahh nk g dating lettew~ =P

nik aziemah said...

haha..betul.. kasut gunanya nak melindungi kaki.. haha

Akulah Pak Lan said...

ada ko kira brapa byk kasut yang ko dah pijak pulak?

Yasmin said...

Kite pakai selipar je ..:')) HEE .

suke gamba kasut tue :o hahha .

Putri Malu @ ima salsuzaima said...

aku x pakai kasut pun. sliper pon tak.muahahaha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

riben - haah date... huhuhu

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

nik - ye.. so jgn marah kalau org terpijak

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

lan - ade la 2 3 juta... haha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

yasmin - ye ke selipo.. dulu time sek mst ade pakai kasut

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

ima - adekah berkaki ayam.. erkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)