PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Monday, July 11, 2011

NyoNya Ni MaIn CaK caK dEnGaN AkU

"wei ko dah makan belum ni, jom aku bawak ko gi makan malam" saat itu perut aku sememangnya tengah menari inang, asid askobik entah berapa gelen berlenang dalam kantung perot. "belum makan lagi dari pagi tengah dan petang"jawab aku pantas sambil teguk air kosong yang semamangnya jadi makanan aku dari pagi. pantas aku siapkan diri, oh sheep, perfume habis, slumber aku bantai abang akunye perfume. setakat 2 3 sembur tak luak pun.
 
"okey siap, jom la" kataku dengan semangat. "jap, tunggu kawan aku jemput ni" "pulak" so bibit menunggu pun bermula. 1 minit 2 minit 3 minit, okey la 15 minit la cincai kira baru kami gerak. ada 4 orang, nak 2 kereta, memang kaya raya kawan-kawan abang aku. deal main osom, p 1 kereta akhirnya.

jarak masa nak makan malam dari mula keluar adalah 2 jam. memang macam sheep betol. pergi JJ area bukit raja shah alam dulu, beli tiket transformer. ni memang sheep, time aku nak balik kampung pada malam ni, dorang leh tempah tiket untuk tengok transformer. terpaksa la aku bersabar separa. perdajal la, lain kali aku boleh tengok. DVD or download, mana yang terdahulu.

pendekkan taipan aku ni, setelah mengharungi jalan yang 1/4 sesak untuk sampai area makan di uptown damansara dari shah alam [ape gile makan jauh macam ni, naseb orang bawak]. so kerja cari tempat parking plak, ah memang satu keje betul. siap parking, berjalan la kami, tapi aku folo belakang, almaklum takan aku lak yang lead, mane la aku tau area makan kat damansara ni.

port dikesan dari jauh oleh salah sorang member. duduk dengan segera dan tetibe table ketorang di hujani dengan pelbagai jenis menu makan dari orang yang berlainan, aku sorang je yang blur kambing. naseb sorang member nampak muke aku yang macam taik ayam berak strawberi melihat menu yang banyak. so dy pun explain la 1 per 1. then baru aku faham. ada gerai yang banyak, so dorang fight bertumbuk, berparang, bergaduh, berosom dan bertalilat tali complong cari customer la. aku pun anguk tanda mengerti.

member ni pun sarankan aku 1 gerai, kata masakan dy sedap. aku pun anguk setuju [belum makan dah setuju]. pengambil order pun memang dah menunggu. "apek, saya nak nasi goreng ayam se okey" sambil jari telunjuk aku menunjuk perkataan nasi goreng ayam yang berada di menu. mengharapkan apek tu faham ape aku maksudkan "yang ini tau apek"

masuk stage menunggu, 10 15 minit datang sorang amoi erkk nyonya la, ke table ketorang, "sapa order nasi goreng" tu yang aku dan member aku dengar sambil kami jengah-jengah nasi tu. "eh takde ayam" benakku dalam hati. aku lihat nyonya tu pulang ke gerai dengan perasaan hampa [aku rasa la kot]. then aku lihat dy p tanye apek yang ambek order ketorang. zaaap.. apek tu tunjuk table ketorang. dengan segara nyonya tu datang.
 
"ada order nasi goreng ayam" "ada" aku jawab. lalu nyonya tu letak nasi goreng tadi. ketorang pun terdiam melihat nasi tu "mane ayamnya?" tanya ku sopan. "dah letak" balas nyonya "erkk mane, takda pun" pintasku laju. Lalu nyonya tu mengabil sudu yang sepatutnya digunakan aku untuk sentap makan telah digunakan untuk kuis kuis nasi goreng tadi "haa ni ada ayam" kami berpandang sesama sendiri. "ayam ketul takda?" kataku, nyonya tu geleng mengiyakan. "ni la nasi goreng ayam kami". "sheeeeeeppp.. ni bukan nasi goreng ayam, ni nasi goreng ayam kisar yang mempunyai 3 4 cebis daging ayam.. aku terfakurap, fakap fakap, sheeeppp.. pfffftttt?empangan?benakku dalam hati." "eh okey?balas ku sambil memandang member yang suggest gerai tersebut. dy pun tersenyum sinis.. sheep

seerrriiiiuusss wa terfakurap dengan gerai kawan aku tu suggest kan. dan aku terakurap dengan enteri panjang melalut ni.. ahh?punah nafsuku nak makan ketulan ayam. [menjadi cerita hot time makan tu]

12 lango double line:

aizamia3 said...

dia tak faham maksud nasi goreng ayam tu kut.. ;)

nik aziemah said...

dia ingat nasi yang digoreng bersama ayam. huhuhu

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

aizamia - hahha.. mmg nasi goreng ayam dy mcm tu kot.. serius aku terfakurap...

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

nik - bersama ayam... hahha.. nnt aku cube mintak mcm tu..

Yasmin ♥ said...

Hahahah .
Kesian kan . Ade pulak nasi goreng ayam camtu .

Eh, Rinduunyeeee ....
Hahah :D

AZTIQAH said...

spesis niespesis cintakan ayam
dia tktayam pupus kalau ltak ayam seketul trus

aku pn kna gk mcm nie dlu
lpas tue xg beli dh

yad'z said...

hahaha.. dia jimat cemat lerr tu,.. ayam mahal.. kehkehkeh

Rtp Farra Arisha said...

hahahahahahaha :DD nak gelak kuat2!

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

yasmin - hg rindu ape? nasi ayam goreng ayam ke.. kedai bnyak..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

aztiqah - hamboi komen, ni nak jimat space komen ke..hahah.. x g beli kat kedai or xmkn dah n.g. ayam?

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

yad'z - tapi dah menganggu emosi makan mlm ni.. aduh.. naseb kenyang ngecek mknn kawan.. haha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

farra arisha - hamboi.. jgn masuk lalat dalam mulut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)