PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Saturday, July 30, 2011

RiDe FrOm JoHoR P BaNgI N P JoHoR

assalamualaikum

28 July 2011 - tepat jam  0700 [takde la tepat bebeno] aku bangun sambil korek idung, almaklum 6 jam tido mean 6 jam aku sedut udara bilik yang berabuk ni.
okey, beg baju dah siap, beg laptop pun dah siap
raksasa merah aku lap bahagian meter ja.. sambil ku kiss.. sayang hang lebih harini
bertolakla aku dari segamat ke bangai tepat jam 0800

berbekalkan speed limit raksasa aku ni [paling tinggi 80km/j]
aku di potong pelbagai jenis kenderaan, memang seronok mereka ni bawak laju-laju
tak ingat anak bini dan keluarga ke dorang ni.. [sambil gelengkan kepala yang pakai helmet]
mesti orang belakang fikir aku penunggang bermasalah.. geleng sorang-sorang


disebabkan aku tunggang sorang, so bermacam lagu yang tak habiz aku nyanyikan
tidak lupa juga lagu nasyid-nasyid yang entah aku pun taktau dari mana aku leh hafal dan fasih aku nyanyikan walaupun sekerat. dalam hati sentiasa ingat Yang Maha Esa, moga selamat perjalanan ini. [ingat kawan2 walaupun dimana anda berada ingat Allah]


sebabkan lagu terlalu best, hujan la kat Linggi, pakse aku stop dan juga stop lagu takut lambat pulak hujan ni nak berhenti. lama gak aku perap kat perhentian Linggi, sampai Bangi dalam kul 11.30 pagi. sakit tengkuk ayah nak oii.. geleng2 jeki atas motor..


30 July 2011 - aku nak balik segamat.. petang ni.. sapa nak folo bagi tau..
tapi mendung ja kawasan bangi sekarang.. haisyeh..


p/s: apela bosan..

12 lango double line:

Rozuan Ismail said...

vocab baru untuk dieja. bangai!! haha.. kat mana eyk bsngai tuh?indon ape?

bact. said...

lu org segamat ke?

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

rozuan - kate orang, hang nye komen pun sama ja.. [bsngai] tu pe mende der.. hhaha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

bact - yes bos.. lu nak dtg raye or mkn buke pose kat umah aku ke..

Yasmin ♥ said...

Wahh . Hahah :D
Alhamdulillahh .. Ingat Dia selalu yee :))

yad'z said...

hahha... selamat bertolak ye.. =)

CIK FERRA AWW said...

TAKE CARE ^^ LEH MKN DUYAN BYAK2 KAT SGAMAT

the GirL said...

sakit pinggang tak bawak moto smpai segamat???
haha...

tips: gunakan Public transport la...

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

yasmin - kene ingat.. jgn sesekali lupa..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

yad - sampai dah.. terharu ni... haha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

ferra - duyan nak abis... makan maggis pulak..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

girl - pinggang tak.. tengkuk sakit.. asyik geleng2 ja.. hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)