PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Sunday, July 31, 2011

SaMpaI JoHor

assalamualaikum

syukur akhir aku sampai depan rumah.. ride dari bangi ke segamat johor.. alhamdulillah cuaca mendung-mendung ja, so keadaan humidity suam-suam kuku.. berbekalkan kelajuan maksima 80km/j, aku redah dengan gagah.. rase sangat macho pulak bawak kelajuan malar ni. spek hitam aku pakai, bagi tambah macho..

dari highway bangi aku pecut terus ke simpang empat.. di sini adegan kejar mengejar dapat dilihat dengan jelas.. tapi adegan aku hanya dipotong je. xdpt nak kejo sesape kecuali time kat tol or yang stop kat R&R. memang aku potong la semua kenderaan berhenti kat sana dengan muka penuh bongkak nye. moto kan tak perlu bayo tol.. hahaha

 isi minyak kat petronas lepas keluar tol, tersama isi minyak dengan para rider moto besar.. dalam bebanyak tetibe sesat moto kriss 110 thn 1997.. hahha lantak p la.. aku nak isi minyak gak.. ingat moto aku ni pakai angin ke nak jalan.. [teremo pulak, jeles tgk moto dorg] he². naseb dorg ikut jalan yang berbeza dari aku. so takde la rase kene potong.

jalan dalam dengan highway, best lagi jalan dalam, why, banyak menda leh tengok kiri kanan. ade pekan, ade pemandangan, jumpe tempat best dan menarik leh stop jap, hujan boleh teduh mane. kat highway? hujan.. pandai2 la korang redah kalau tak jumpa flyover or R&R. rosak p la call 1-800-880-0000 [untuk plus][aku lalu highway plus ke, entah la]

jalan dalam ni layan, lap sini lap sana. haha.. aku gerak jam 1500 [dalam macam tu la] then sampai umah dalam jam 1540 1740. cepat gak aku sampai [kate mak aku la]. minyak dari bangi rm5 n minyak dari keluar tol rm5 gak. total rm10. uh jimat ni.

sampai rumah je, tengok-tengok 2 3 gadis remaja ade dalam umah. ni ape pulak.. usha2 rupanya datang nak tempah baju kurung. boleh lak mak aku kata aku ni tolong jahit sekali baju. dah aku jadi bahan bualan. malu tersipu-sipu aku dibuatnya. hahah.. terus masuk bilik. macam anak dara la pulak masuk bilik.. ahh dah la.. penat ni penat..

p/s: esok puasa, malam ni terawih, alarm kene sedia, pagi tadi dah terbangun jam 4.30am, tanda positif boleh bangun pagi. hahah... 
SELAMAT BERPUASA, CARI PAHALA BEBANYAK DALAM BULAN NI N BULAN SETERUSNYA

2 lango double line:

Bob Merley said...

lone rider ke bro? ehehhehe

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

HANG NYE KOMEN YANG KE 1111...

TAHNIAH.. XDE HADIAH.. HAHA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)