PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Saturday, August 13, 2011

BiLa BuLaN PuAsA–BaZaR

assalamualaikum

“okey, tekat nak beli kuih keria je” aku pun start rakasasa merah yang limit kelajuan max 80km/j. sesampai ja kat bazar, aku pun parking cantik moto aku tu supaya tampak bergaya bila di pandang dari jauh. lepak kejap atas seat moto, usha-usha orang kejap [macam dah jadi hobi lak, bahaya tol la]. dah puas usha awek-awek yang langsung tak pandang aku, aku pun bergerak masuk dalam bazar.

nasi ayam, nasi dagang, nasi kerabu, nasi ayam berlada, me goreng, satay, ayam golek, lauk ayam, lauk daging, lauk sotong, lauk sayur, otak-otak, satar, akuk, air katira, nyor, tebu, ahhh.. gila nak taip satu satu.. aku pun tawaf 2 round bazar. lelah jugak aku diwatnya alamaklum lama tak bersenam. so dah aim gerai mana aku pakat nak singgah [ade awek-awek comel yang jaga diberi keutamaan]

gerai-gerai yang aku tak berkenan pun jadi berkenan apabila terdapat awek yang jaga. ahaha.. takpa la.. usha jek, mane tau jumpa kat mana-mana, leh tegur “eh awak yang bukak gerai kat bazar tu ek” pandai tak.. haha.. usha punye usha gerai kuih muih ni, aku pun sangkut kat satu gerai, yang jaga pun terbaik. aku tampa segan dan ngilunya singgah la. ade keria je aku singgah, bukan sebab ade awek kat situ [erkk.. mana yang betul ni] keria yang betol okey. heee

“ye.. abang nak kuih apa, saya tolong ambek kan” [lembutnya suara] “erkk.. keria ade tak adik [padahal dah jumpa depan mata, saja ngusha]” “keria ye bang.. jap ek.. haa depan abang tu keria” “haa.. mane-mane, tak nampak la [pura-pura]” “tu sebelah sri muka [serius aku tak ingat kuih sri muka macam ne]” baik-baik nak keria, aku duk usha kuih sri muka, mane hok se ni.

lalu girl tu pun p depan dan berdiri tepi aku, “ni ha abang, abang nak berapa ringgit” terkejut aku diwatnya, tetibe duk diri tepi aku, sepantas lightning aku jawap “bagi 3 ringgit ye” lalu aku tengok la awek tu ambek keria tetibe dia toleh tepat ke muka aku “abang nak kuih lain ke?” aku terpana “bagi karipap 2 hinggit” [ces tetibe karipap ni] “lagi bang” “erkk seri muka 2 hinggit gak” [ah sudah] “air taknak bang?” “bagi la air tu satu” [tah hape air aku tak ingat] “lagi bang” “erkk dah dah, tu jek”

balik ja rumah kene pot pet dengan parent, sebab beli banyak. kat rumah bertiga ja.. dugaan betol la gerai yang ada awek ni. lain kali p gerai yang ada belalai je la. beli terus balik rumah.. tapi rasa macam nak singgah lagi.. ishh jangan2

38 lango double line:

haikalblank said...

hehehe gua pun terpengaruh banyak kali bila awek jual makanan kat bazar ni...haishh...dari tak suka donut, terus straight seminggu beli donut dah ni...HAHA

Janatul Ashikin said...

hah tu la die laki.....haiahhhh!
*tetbe je emo plak..heee*

Cik Alife said...

lalalala ;p

tomatokering :) said...

haha dasar miang ;p

zulayha aziz said...

hambek kaw....!
bukan nak kirim skit kat aku...!

jannah.ayub said...

haha.. untung gerai tu ade org mcm ni..hehehe

AnNa FaRHaNa said...

laku la gerai2 ade awek gitu gak..bakpo dop beli satu gerai trus?berat nanang mung nih..hahahaha..

Bob Merley said...

apa kes bro??? tak tahan godaan tuuu. lu kena praktis lagi ni

nik aziemah said...

Kalau gitu nak bukak gerai la jugak.. hehe.. dapat 10 orang mcm mr line ni.. kayo den.. hehe

sara zainol said...

haha.. pantang tgk awek comel skit da cair.. abes la bila da kawen.. hahahha.. :)

sYafIk-wAy said...

padan muka hang , pantang ada dahi licin terus nak sapu eh ? hahaha .

mimie azam said...

gatallllll...haha

kaizen said...

the biggest weakness of man is WOMEN...

AesyaZealous said...

bahahhhaha..sengal gile..pdn muke..tulaa gatal sgt..haha pntg tgk pempuan

bukan photographer said...

mlm2 mmpi basah la ni...haha

laskar pelangi said...

miang keladi..dasyat!!

Yasmin ♥ said...

Eeeee ... Gataii ! HAHHA :D
kalau awek tue suwo beli ngan gerai2 skali mesti dia beli kann . Hahah :P

the GirL said...

len kali nak kuih keria mintak ngn aku je.. aku bagi free...!!
tak yah menggatal masa bulan puasa!... haha

zEri sAfEerA said...

hahahaha :)) hamboi. mmg la. aisy,,,

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

haikal - kah kah... pengaruh kuat girl2 jual2 ni..sabar je la..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

janatul - erkk... xsalah kan.. xkan usha laki lak.. haha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

cik alife - lololololo.. sedap nyanyi

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

erika - erkk.. manade.. nak cari keria je

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

zulayha - hg x bagi alamat.. mane nak kirim..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

jannah - untung gak la.. klu hang y jual. lagi untung.. hee

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

anna - dah nak beli.. dgn anak2 dara orang kedai tu sekali.. tp bapak dy bagi..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

bob - dugaan bulan pose ni.. hahha..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

nik aziemah - haaa.. bukak cepat.. untung ni.. caye la..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

sara - mmg abes bila dah kawen.. xdpt nak usha2 bagai.. hahha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

syafik - pergh... aku tak tgk dahi licin ke dak.. cume muke dy cumel la.. ahha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

mimie - erkk... xde nyemok lak gigit...

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

kaizen - hehehhe... aku ngaguk jek

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

aesya - takan aku nk tgk laki.. ish hang ni.. hahah

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

din - apekes lak mimpi basah ni.. gua hati keras...hahha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

laskar - erkk... iyekan je la... hahha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

yasmin - naseb awek tu syg gerai.. hahah

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

the girl - heeee.... takpe.. aku wat sendri.. sedap

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

zeri - nape memang???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)