PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Tuesday, August 16, 2011

BiLa BuLaN PuAsA–KuIH KeRia

assalammualaikum

disebabkan bulan ramadhan ni, aku nak tempek kuih kegemaran aku. aku nak abadikan kuih ni dalan entri supaya menjadi kenangan untuk anak-anak dan bini-bini aku akan datang.

ini ditekan disini bahawa picture-gambar yang ada dalam entri aku ini adalah dicuri dari granma google tu. so bukan gambo aku punya la.. tak faham-faham lak korang ni. babab sorang nanti.

bahan digunakan untuk buat keria ini senang sahaja. keledek 8 guni, tepung 8 kilo minyak masak 8 liter, gula 8 kilo, 8 orang tenaga manusia dan 8 jam untuk menggoreng [okey ini nampak beno nipunye]. keledek, tepung, gula, dan pandai-pandai la korang buat. hahahha.. dan hasilnya macam ni la

D.gray-man_Lenalee

oh silap pulak pulak letak gambar.. sorry-sorry.. gambar betolnya….

6a00d8341c509553ef00e54f1ee43e8833-800wi

3866874205_36e02d309c_o

Kuih Keria (1)

SONY DSC

selamat menjamu selera.. ahhh sedapnya.. bagi satu guni pun aku sanggup habizkan.. [start moto nak pergi beli keledek 8 kilo.. nak buat kat rumah]

32 lango double line:

~~Amny Sya~~ said...

banyak nye keria dia...ehhehe..

nik aziemah said...

Melampau sampai lapan guni keledek.. hehe ni kilang keria ke ape nih.. hehe

APi said...

keria hangus satuuuu

Bob Merley said...

gua mmg minat makan keria brou!

fairuz said...

pesen resepi tak boleh pakai. tak lengkap orang2 tua kata. haha kbai

sara zainol said...

hohoho.. keria hangus pon ad, hehe sadep tuuu ! :P

Akulah Pak Lan said...

suka hat gambaq first..mcm mana nak buat kuih mcm gambaq first?

Yasmin ♥ said...

Kite pun suke mkn kuih keria jugakk ! :D

bukan photographer said...

keria..keria..keria..lama2 ko jadi kera nnt baru tau...

dhiera said...

keria?? sedap wooo

faRHa@miSS Vio said...

gambr yg frst tu nme dia keria k ??? hahaha

saya_arief said...

sedappp bro..

| p u t r i m e r a h j a m b u | said...

isk3..comel2 keria dia eh :D hehe

zEri sAfEerA said...

hahaha. mak aih -->abadikan untuk anak-anak dan bini-bini. adoiyaaa

senydream said...

namenyer keria erk kuih ni?..bru thu,hehe2..

KELI OH KELI said...

dah buat nanti...pos sikit kat penang........sedap wehhhhhhhhh.....yummy!!!!!!!!!!!!

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

amnni - ohhh memang banyak... datang rumah kalau nak..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

nik - satu hari nnt aku nak wat kilang keria terbesar.. hohoh

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

api - pun sedap bai..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

bob - lu datang umah gua.. gua jamu satu guni keria..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

fairuz - hahhaa... nnt leh cari kat pakcik google tu..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

sara - biasa la.. asal keria je aku makn. hngus ke tak..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

pak lan - tu skil ade kat hang.. cume perlu express kan dan stdy lebih mendalam..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

dean - xde xde.. keria dgn kere lain.. kera x makn keria..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

dhiera - memang sedap.. ape lagi aku yang wat..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

farha - tu keria yang membuat aku ceria sepanjang hari.. hahaha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

arief - ce ko beli.. mesti sedap..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

putri - ehehe.. orang dy pun comel gak.. hee

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

zeri - erkk.. nampak pulak...hahha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

senydream - haaa ye ye.. rase la nnt

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

yasmin - wahh ramai suke makan ni.. leh tubuh kelab keria gini

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

keli - nnt aku post kan picca kat FB hang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)