PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Friday, August 5, 2011

Eh AkaK Ni BiAr BeTuL

“oh dah kul 3 petang ni, kene gerak ke town gak” bentakku dalam hati ketika masih berguling atas katil. tup tap jam 4 petang juga aku bergerak. patut boleh siap dalam 15.37 minit, 1 jam juga baru boleh gerak. baik harini matlamat nak beli raket reket badminton banjir [alamaklum aritu segamat kan banjir, so kedai sukan ni wat promosi barang murah, ingat orang tak tahu la kan] hahha..

sampai ja kat kedai peralatan sukan tu, aku di sambut mesra dengan sorang akak [akak ke makcik, aku agak kompius]. aku jengah-jengah la jenis reket yang ada, carlton, yonex, yang-yang, pro ace, dan ape tah aku tak ingat. kemana aku pergi, akak ni ikut ja. buat aku kurang selesa betol, nak feeling pilih reket pun tergangu.

“adik nak pilih reket mana, akak boleh sarankan 2 3 jenis reket” “jap ek kak, nak tengok-tengok dulu ni” aku senyum kambing yang agak lebar. “adik tengok reket ni, ramai yang beli reket ni dik” kate akak tu ketika aku masih belek-reket lain. lalu aku memegang reket itu mengusha, “tak pun reket ni” aku peganga reket 1 lagi, lalu akak tu pergi ke bahagian reket lain. aku terus mengusha.

“haa ni akak bawak 2 reket terbaik” lalu aku pegang lagi 2 reket. akak tu pun tetiba berlalu pergi dan kembali dengan 2 lagi reket “ni akak selalu sarankan pelanggan beli reket ni” lagi 2 reket berada di tangan aku. tetibe akak tu ambek 1 lagi reket “yang ni okey jugak dik” akak tu pun talakan ke arah aku reket tu.

“akak, tangan saya dah penuh dengan reket ni, macam ne pegang” dah ade 6 batang reket dah ni. “nah akak ambek pegang semua ni ye” aku serahkan dengan sopan, lalu akak tu berkata “banyak nye reket kat tangan adik” dengan tawa kecil. “tamak la adik ni, semua nak pegang” sambil memukul punggung aku dengan maja menggunakan reket [ah sudah] bentak aku dalam hati.

aku dengan segara memilih reket “saya nak yang ni” hahaha 1 pun reket yang di saran akak tu aku tak hambek [jahat ke, tak kan]. “tali nak tarik 26 okey” kata ku, “adik main ganas tak?” kata akak tu sambil memicit-micit lengan aku, [ahhh empangan] “tak la, sejam lagi saya ambek ok” aku pun belah..

p/s: nak kata aku dah beli reket baru. heeee

24 lango double line:

myra yusreena said...

haha.apa pown tak boleee la kak..

haha.eish2 bulan pose pown nakal eh..hikhik

senydream said...

sempat lagi bulan2 pose ni,haha2!...larat ker tuh main badminton di bulan puase,hehe2...

sara zainol said...

tu dia.. sakan.. hehe.. maen jgn x maen :)

the GirL said...

Tahniah sebab dh beli raket...hahaha

bact. said...

lain mcam je akak tu
apasal dah tak tahan ke?

nik aziemah said...

haish.. biar betol akak tuh..

~~Amny Sya~~ said...

nak kena tul akak nie..grrr...[marah nie..]

Along Usop said...

babai.. llalalal

*sibuk ngan raket ko tu.. hehkk..

Muhd Fadil said...

tak menahannnnnn....

zEri sAfEerA said...

hahahaha ah sudah....

Yasmin ♥ said...

Adoii . Kakak reket tu menggode2 plak . Tak bley jd nie . hahah

zaRain said...

mcm ni pon ado??? haha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

myra - akak tu.. bukan aku.. menggigil lutut den tau

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

senydream - ni persedian lepas pose.. kene traning dalm bilik lu.. haha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

sara - meh la join.. bersukan di mlm hari.. pas tarawih

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

girl - ye aku tahu.. semangat kesukanan membuak-buak ni..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

bact - wa tak tahu beb.. mayb akak tu teruja tengok aku y comel ni kot... erkk

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

nik - akak tu tak betol... hahhaha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

amny - erkk... jgn marah.. nnt kedut muka tu.. ssh cari pakwe.. hurmm

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

usop - woooouuiii datang raya nnt...

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

fadli - aku kene tahan.. ramadhan ni.. hahaha.. lepas ramadhan boleh kot..erkk..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

zeri - erkkk.... sudah sudah... haha.. dugaan...

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

yasmin - tolong aku ye..naseb bukan tes aku.. hahha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

zarain - manusia ni memacam.. hahah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)