PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Monday, August 1, 2011

SeNtIaSa La BeRSyuKur

assalamualaikum

ramadhan bulan yang mulia, setiap perlaku yang baik aku diberikan pahala, setiap ibadah yang dilakukan mendapat pahala yang berganda. memang ramadhan bulan yang sangat barakah.

aku nak tanye sikit.. korang buka apa? korang sahur apa? sedap tak? bape jenis lauk ada kat atas meja? bape jenis air minuman ada dalam jag tu? dengan sapa korang buka dan sahur? bagi berkemampuan pasti bebagai jenis ada juadah untuk dimakan. bagi yang kurang?, maybe air pengalas perot.

makan la apa yang ada pada anda, bersyukur kerana anda ada rezeki untuk mengenyangkan perot yang lapar itu. sedap atau tidak, itu adalah rezeki yang dikurniakan Nya. kenapa hendak merungut dengan juadah, tak sedap, bukan selera, segala bagai tak dan tidak. bila masuk perot, kenyang juga hasilnya. bersyukur la, dan mesti bersyukur dengan beramal.

kita berpuasa adalah untuk menginsafi diri dan mengenali keperitan mereka-meraka yang hidup daif di luar sana. apakah ramadhan untuk anda? harap bukan hanya berlapar "kosong" dari terbit fajar hingga terbenam matahari.

syukur aku masih dapat berjumpa dengan bulan ramadhan dan berpuasa dengan keluarga. aku ingin ucapkan takziah kepada rakan-rakan yang kehilangan ahli keluarga atau sanak saudara. agar kamu semua tabah dan besabar kerana itu adalah dugaan dari Maha Esa.

SELAMAT BERPUASA
HAYATI LA RAMADHAN

24 lango double line:

zEri sAfEerA said...

betul. sgt bersyukur sbab thn ni dapat berpuasa di rumah :)

faRHa@miSS Vio said...

salam ramadhan...

senydream said...

yup..mesti sentiase bersyukur..:)

the GirL said...

wow!! bila FH berceramah!!
like..like..like...
^__^

Popoi said...

yup2,, betul3,, selamat berpuasa!! ^^

AesyaZealous said...

selamat berpuasa :) bersyukur dgn apa yg ada.. :)

sYafIk-wAy said...

puasa ke ko ? haah !!!

yad'z said...

tak kisah lah apa pun juadah nya... asalkan puasa.. asalkan jangan ade pembaziran.. =)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

syukur alhamdulillah =)

cx's said...

Alhamdulillah. besyukur kehadrat Ilahi. :) puasa itu meletihkan?

C i k P i p i T e m b a m said...

slamat berpuasa Faizal ! ehehe ! nakal ekk kat fb ! xD

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

zeri - yeah.. dapat pose kat umah.. 4 thn d perantauan.. terharu

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

miss - selamat berpose.. salam ramadhan to u too... ehehee

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

senydream - bagus.. ape ape je kene bersyukur..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

girl - erkk... bukan selalu pun kan... heee

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

popoi - yeap.. thanks der.. selamt berpose gak..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

aesyazealous - heee... selamat berpose untuk anda juga..smile

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

coklat - pose la.. gilak ko x pose.. kene ganti nnt der..bukan 1 hari kalau tiggal dengan sengaja..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

yadz - yaaa... jgn lupa solatnya..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

habibi - alhandulillah.. selamat berpuasa...

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

cx's - selamat berpuasa okey.. pose penuh tau

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

cikpipitembam - erkkk... mane de.. selamat berpuasa gak.. hee

Yasmin ♥ said...

Hee <3
Selamat berpuasa yee ! :))

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

yasmin - same as u.. okey

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)