PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Thursday, September 15, 2011

BiLa BuLaN RaYa–HiaS RuMaH

assalamualaikum

[entri terbaru kelihatan meleleh ja, memang takda pape pun]

maksud nye kemas rumah.. gile nak hias rumah.. tak patah plak tengkuk dan pinggang aku.. kalau rumah mainan kanak-kanak tu boleh la aku pakat hias.. dek kerana umah aku ni hanya mak aku je golongan hawa, nak taknak dan mesti nak jugak kene kemas rumah semua. semua la sangat kan..rumah ade 1 jek.. hehe

tema tahun ni berasas tema PELANGI… korang ade ke teme ni.. mesti tema korang warne plain je kat.. jangan nak bodek la.. so kerana tema aku ni pelangi so tak susah aku nak hias rumah. okey kusyen ala ala oren sikit.. langsir ala ala biru sikit.. lantai warna hijau.. alas meja warna putih.. ape lagi.. okey siap sudah.. oh.. syiling [bukan duit syiling tu] lap cermin..[bahaye tol..leh cedera lap cermin ni]

sebenarnya kalau rumah ni kemas. letak la ape2 warna or hiasan pun tetap nampak cantik dan ceria. dah kemas ni senang je hati aku tengok hasil usaha mengemas.. tapi bila kawan aku datang.. takda pulak puji hasil kemasan aku.. hahahah…

okey okey.. perkara yang aku nampak time raye ni.. ape hiasan yang patut ada la kan kat sekitar rumah. 1st aku nampak PELITA.. ade aku nampak rumah ni macam takda elektrik kat rumah. habis seluruh halaman pakat pasang pelita. dah bape liter kene beli minyak. dorang tak tahu ke ini menyumbang pelepasan karbon dan menipiskan lapisan ozon. erkk ter environmental lak.. ahh lantak la.

pastu yang aku nampak time raye ni beli lampu kelip-kelip ni.. ada yang ade 20 60 100 biji lampu tu.. harge pun below 20 kan.. pakai tak sampai 1 minggu dah rosak. kan kan.. gantung sana gantung sini, dah abis raya tak tanggal-tanggal hehe..

p/s: hias biasa biasa ja..

8 lango double line:

Akulah Pak Lan said...

raya rumah aku tukar langsir ja

ishiko said...

hahaa.. raya rumah saya xda lampu liplap2 dgn pelita ^^

Yasmin ♥ said...

A'a . Raya kite pun tuka langsir je . hihi
Bile ary raye elok je uma tersusun rapi sume .
Tp lepas raye, tunggang langgang jdnye . hahah .

Aesya Zealous said...

raya aku power sikit. pokok pun bapak aku letak dalam rumah.wakaka

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

lan - rumah aku barang y sama.. lain2 warna

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

ishiko - ni mest ade hiasan rumah y cantik di dalam

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

yasmin - time raye kan semua nak hipokrit.. hahhaa...

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

aesya - dalam rumah hang x cukup oksigen tu.. tu bapak hang bawak pokok sekali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)