PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Tuesday, January 24, 2012

KeDai MaKaN MaLaM

assalamualaikum

dah hampir sebulan aku training kat 1 company ni dan dah sebulan jugak aku duduk kat kampung tempat rumah sewa aku yang ada heater sahaja di dalam. so it mean aku juga sudah sebulan makan malam di kedai yang sama tetiap malam. perghh.. macam ada tujuan pulak.

aku dengan kawan setraining pun as usual la tunggu “waitress” [selalu cute-cutekan waitress ni] untuk datang ke table kami ambek order. tempat makan bukan restoran ye, ni kedai kayu biasa ja. kedai makan kat kampung tempat bebudak lepak.

selalunya korang order makanan panas, telur mata or telur goyang tiada di peruntukan kan. tapi kedai ni, segala masakan panas akan ada telur mata. di sebabkan aku dan kawan aku pendatang baru, so selama sebulan akan order “adik nak nasi goreng or etc dengan telur mata okey”

mesti selama sebulan “waitress” tu gelakan kami [kami… meluat ar pulak berbahasakan kami] berdua. haram J nye. selama sebulan juga kalau datang ambek order mesti “nak minum ape?” “nak makan apa” dan tetibe berubah…

“ABANG nak minum apa harini” time tu aku tengah memasukan kacang dalam mulut. aku telan terus 3 biji kacang tampa kunyah. tersedak bai tapi sempat kata “erhhh kata apa tadi, cube ulang” “ABANG nak minum apa?” sambil senyum-senyum.

siot.. aku tak boleh dengar orang call abang-abang ni.. segan gila.. tengok sekarang, aku dah segan nak p kedai tu untuk makan malam [dah 2 hari tak p].. [apakah statement ini]

mendengar lagu New Boyz – Sejarah Mungkin Berulang

16 lango double line:

nik aziemah said...

Apakah maksud 'Abang' itu? hehe

fathiahRAIHANA said...

ala segan segan pulak dia :P

Yasmin Aris ♥ said...

Alamakk . motiff sgt ..
hahaha :D

yad'z said...

abammm pejallll.... segan tak?segan tak???

dhiera said...

2 hari dah tak pegi makan apa plak skang? tah-tah waitress tu dah terbekenan kot. hahaha

sYafIk-wAy said...

kata kat dia yang ko nak minum air mata air amik kat gunung ledang , haha

senydream said...

ada2 jek..hehe2..:p

�MiS AyA� said...

abang.. abang.. abang..abang..abang.. biar pasni tertelan 15 bijik kacang plak. ekekekek

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

nik - abang as know as brother.. ehh entah..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

fathiah - uikk mst ar.. nak gugur jantung time tu..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

yasmin - erkk.. motif y kurang jelas ni..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

yad - ye saye.. maap berus tandas x jual kat sini..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

dhiera - skrg dah kurang p mkn sane.. hahaha.. takut ar..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

syafik - pergh.. kalau tetibe kate ade.. situ jugak aku sawan..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

senydream - erkk ade la.. haha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

mis aya - erkk... dgn bungkusan kacang tu d telan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)