PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Friday, January 20, 2012

NaK AnAK

assalamualaikum

“ok siap” kata kau selepas membasuh dengan tekunnya bini kesayangan aku yang 1 ni. dah 7 thn aku jaga, tak penah beranak pun. ahh sudah ngarut. so sebab nak pergi solat jumaat kena semua bersih termasuk bini aku kaki 2 bulat-bulat ni. masa mandi bersama tu pun aku terpaksa cover-cover sebab ramai gadis-gadis kampung lalu lalang tepi rumah sewa ni. biasala la, jalan utamakan dalam kampung

tepat jam 1.10 petang, aku gerak ke masjid. cuaca amat baik harini, cuma pepagi buta ada hujan sikit-sikit. aku pun parking elok belah tepi kanan sebelah tempat ambek wuduk yang ada tangki air belah depan pintu masuk belakang masjid sana. aku off kan engine moto dan aku lepak jap atas moto aku tu.

aku terdengar suara kanak-kanak belah belakang sebelah kiri yang ada pokok bunga raya warna ala-ala oren tu. aku pun toleh dengan curious nye. aku lihat seorang ayah melayan karenah 3 orang anaknya. betulkan songkok, samping, butang baju. bahagianya aku tengok.

ohh takpa la, on the way nak masuk, aku ternampak seorang ayah ajar anak dia ambil waduk. anak dia tak stop cakap “lepas tu lepas tu” so si ayah beri tahu 1 per 1. aku pun tunggu turn nak ambek wuduk [padehal leh ambek kat tempat lain, tapi aku tercegat nak ambek kat situ jugak hahaha]

lepas solat, aku pun tunggu turn nak keluar dari masjid. malas nak berebut nak keluar reramai. dah sikit baru aku gerak keluar. terpandang la pulak si ayah ni dukung anak dia pergi kat kenderaan. biasalakan orang semua nak balik.

tetibe aku rasa macam seronok je jadi ayah ni [EHHHHHHHH] happy je dorang.. [apakah statement ini sebenarnya] hahaha….. sapa nak jadi BINI aku hahahha..

ingatlah pejal.. ko ada matlamat belum tercapai.. nak anak la pulak… hahaha.. okey aku nak dengar lagu steelheart - she’s gone

13 lango double line:

yad'z said...

biasalah tu.. dalam umur2 yang dah layak kawen nie, memang ade naluri kebapaan tuh.. aku paham... aku pahamm.. haha

�MiS AyA� said...

ekekeke. sonok2.
lagu sentap kan? ekekeke.
cepat-cepat lah nikah. :)

bact. said...

rasanya dah smpai masa aku nk makan nasik mnyk kau

hahhaha

nik aziemah said...

haha.. boleh pulak berangan macam tu..

Terbang Bersamaku said...

hehehe..dah ade naluri nak jadi bapa, eloklah cepat2 mencari pasangan...ehehe..

Yasmin Aris ♥ said...

huhu :')
#terharu bace . haha

She's gone ? :P

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

yadz - erk... sekarang dah xde pulak rase tu. kah kah..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

mis aya - lagu sentp... tp best nak jerit2 ni.. hahaha... nikah.. erkk..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

bact - lu p beli kat pasar malam ar bai.. gua kawen xnak tmpah nasi minyak.. bnyak kolestrol.. hahha

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

nik - ahahahha.. kejap je.. hari lain berangan len plak..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

terbang - alamak.. naluri ni y tak tahan.. hahahah

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

yasmin - terharu.. [kerut dahi] hahaha...

Rinihafzah abdul rahim said...

As salam dan salam perkenalan,
Nak try tak set kesuburan SHAKLEE..Alhamdulilah ramai yang dah berjaya dapat zuriat dengn izinNya..

untuk info lanjut layari :
http://rinnran.blogspot.com/2013/06/set-kesuburan-shaklee.html

jangan putus asa ya..berusaha dan terus berusaha In Sha Allah satu hari nanti Allah akan makbulkan..amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)