PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Thursday, December 26, 2013

11 SeBeLaH

Salam

Aku ni jenis minat tengok match bola over sea or dalam negara. Yang menjadi masalah, aku tak penah nak kenal player player yang main.

Permain yang soho tu kenal la sebab selalu keluar news or what so ever media. Seronok tgk match bola ni.

Just nak inform tu je sebab malam ni tengah wat marathon. Hahah

Sekian

Saturday, December 21, 2013

BiLa KeRJa MaLaM

Salam

Di sebabkan udang dah nak di harvest so bermula shift malam aku. Siang hari kerja 8 jam dan di sambung malam dalam 4 hingga 6 jam.

Sangat bosan kerja malam n kerja yang memenatkan walaupun takda kerja sangat why? Malam digunakan untuk berehat n bukan utk bekerja. Sebab itu akan rasa penat even takda kerja.

Ok just nak update pasal ni je. Sedap makan udang ni.. nyumm nyumm

Sekian terima kasih.

Wednesday, December 18, 2013

BeLuM SeMpaT

Salam

Sebab dah lama sangat aku tinggal kan dunia blog ni, aku tak pernah bw. Tadi aku p la usha usha blog orang lain. Wooo memang maju sudah bebudak ni.

Buat masa ni nak BW banyak-banyak pun belum mampu. Tengok screen lama lama boleh buat muntah dengan tidak sengaja.

Ok sebab ade menteri cakap nak kene kan cas kat Facebook, so tak boleh nak taip banyak banyak kat blog. Nanti  ada pulak menteri keluarkan statement bangang sapa nak ber blog kena bayar.

Sekian terima kasih

Tuesday, December 17, 2013

Announcement Sikit

Salam

Ini merupakan kali pertama dan tak tahu akhir ke tak aku membeli barang dengan warna pink. Memang kene bahan molek dengan set set ni. Natam harom tol hahaha..

Tapi takpe, selesa gak guna kasut tu. Terasa macam pakai kasut bila sarung. Sebelum tarif elektrik naik. Baik belanja dulu.

Sekian terima kasih

Monday, December 16, 2013

Testing testing

Salam...

Sempena tahun baru ni, aku wat entry sikit untuk blog yang dah bersawang ni..

disebabkan harga semua naik, payah nak update sekarang, ini akan meningkatkan kos penggunaan elektrik.

Sekian terima kasih

Sunday, February 10, 2013

RIP uNtuK kuCinG akU

assalamualaikum

selepas balik beli barang moto, aku macam biasa la aku letak makanan dalam mangkuk makanan kucing aku. then sampai ke malam aku tak dengar suara kucing mintak makanan. well even aku dah letak makanan Nam [nama kucing aku sebab semua jari ada enan] tetap akan bising. nak kata tak cukup, makan pun tak habis.

malam tadi, tak singgah pulak kat tingkap duduk duduk. tabiat biasa waktu malam. tapi 2 3 hari b4 berlaku ni, agak kerap Nam duk tepi tingkap sambil pandang aku men laptop then bising tak tentu pasal. 2 hari lepas sempat jugak Nam tido sama dan itu adalah kali pertama dan terakhir tido dengan aku.

sayu aku tanam ko pagi tadi Nam. rasa macam taknak pergi kerja pagi tadi. dah takda penunggu setia kat rumah ni. selalu kalau balik kerja ko tunggu aku bagi makan. sekarang makanan kucing sekilo ni aku nak bagi sapa makan. semalam baru aku post kat wall pesbok nak wat experiment gomol ko. but ko dah pergi jauh pagi ni.

20120929_221450

Nam dalam kenangan. ajal maut di adalah ketentuan Nya

KeRJa

assalamualaikum

sempena cuti umum ni, semua balik kampung, so berhati-hati la tak kira la anda kat atas jalan ke, atas air ke, atas udara ke, kerana kemalangan tak mengenal tempat dan masa. tapi tak tau la kalau korang jadi macam cerita final destination tu. leh pulak dapat vision.

sebagai seorang perantau, kalau setakat cuti 1 2 hari memang la terbatal niat nak p balik kampung. apa la lagi yang duk kejauhan. kampung hujung selatan, merantau hujung utara. walahai… duk garu gak kepala kalau nak mikir balik bercuti. tapi kalau raya adiladha n adilfitri, jalan kaki pun sanggup nak balik. hahahha.

well nak kata cuti ni macam nak masuk kerja. aku kata macam je hahaha. selalu nye kalau kata macam ni, mean tak pergi la esoknya. kata atas angin la. haha..

ok selamat bercuti sakan.

Friday, February 8, 2013

CNY

assalamualaikum

tukar font, pakai arial tak best, terasa macam peterporn lak.

ok CNY mean Hari Raya Cina, mean jugak akan ada cuti public holiday mean adalah cuti umum untuk rakyat malaysia yang duduk di dalam negara Malaysia.

sempana cuti yang di bagi free oleh kerajaan Malaysia, perkara yang paling bermanfaat akan aku lakukan adalah berhabanisasi sepanjang hari. ini adalah kerana aku tak pulang bercuti.

sekian terima kasih.

Thursday, February 7, 2013

OvEr TiMe

assalamualaikum

kalau korang diberi masa kerja 8 jam, so kerja la sampai 8 je. buat rajin pun tak guna. orang kata tak baik untuk badan. kan badan ni nak guna lama, so perlu la jaga elok-elok.

tapi kalau diberi Over Time gaji, kerja lebih masa, leh tampung duit sewa sewa or loan loan ni. ahak tak perlu la fikir pasal apa aku taip kat atas tadi. kalau korang balik kerja pun, memalam main futsal la, badminton la. sama je wat over time

maaf la ye, nasihat tak berapa nak betul. kerja biar la happy

Wednesday, February 6, 2013

BekeRja

assalamualaikum

pesanan ringkas – kalau bekerja tu jangan pakai minyak diesel, tak laju, kena la pakai minyak petrol, kalau boleh gune ron 97, kerja jadi pantas.

Monday, February 4, 2013

BaCk To BaSic

well dulu masa sekolah menengah, talifon bimbit pun dulu takda yang warna-warna ni. zaman makin maju, adalah phone ada warna-warna. phone warna 1st aku pakai is alcatel. tah orang tau ke tidak jenama ni. but phone ni tak boleh nak mms. then aku kerja lepas SPM.

dah takda buat apa kat rumah. dari duk perabis periuk nasi kat rumah, baik cari duit sikit untuk makan sendiri. takda la nak mintak parent. weiii malu bai malu. nak duit tak geti nak cari sendiri. ngat senang ke nak cari duit. ek, kelain pulak dah aku melalut, so ade duit gaji sikit, aku beli phone lain. kiranya phone tu canggih la para tahun tersebut dan menjadi kegilaan para remaja dan muda mudi.

nak pendikkan cerita, makin banyak la phone canggih ni keluar kat pasaran. tapi setiap pada phone yang lama jugak. setelah abis U n kerja dapat la beli phone baru setelah 5 tahun gune phone lama. kira beli yang ada app android. dan aku pakai tak lama pun.

sebab terlalu banyak function, aku jadi malas, dan sekarang aku hanya pakai nokia 1280. ni pun setelah aku check *#0000#. kalau tak aku sendiri pun tak tahu phone jenis apa. yang penting keselesaan nya memang taraf 5 bintang ke atas. pakai pun tak serabut.

tu je nak bagi tahu. pakai canggih-canggih, last yang basic jugak jadi pilihan.

Saturday, February 2, 2013

SeLaMaT DaTaNg FeBruAri

assalamualaikum

well dah lama aku tak jengah blog ni, selalu blogger ni kalau dah xse nak berblog mesti akan kata nak delete blog, well bagi aku xse la nak delete-delete sangat. simpan dan kalau rasa nak update, boleh update bebila. macam aku wat sekarang ni. rasa nak update aku taip la even benda ni takda orang nak baca. LIKE I CARE [care la jugak beno nye]

ni dah pasang niat nak tulis entri tiap bulan mesti ada sebiji untuk di posting kat dalam blog. but itu niat aje la, bukan wajibul pun. niat ada tinggal pelaksanaan je. istiqomah ke tidak.

selamat tahun baru.. lambat sebulan je bukan setahun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)