PeMbuKa BiCaRa

blog ini dibuah khusus kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereng dan tak tahu kemane ilmu menaip, mate untuk melihat dan sumber ilmu separa siap untuk dicurahkan. haeee... kepada semua blogger-blogger or non blogger, jemput bace.. tinggalkan la jejak, kalau tinggalkan comment lagi mantap. nanti aku comment korang.. jangan lupe klick-klick iklan yang ade.. krok krok krok.. SMILE

PiCtUrE UnTuK Di ClicK

GuNdiK DaN SiDa AkU [pastikan icon korang ade link blog korang]

Monday, February 4, 2013

BaCk To BaSic

well dulu masa sekolah menengah, talifon bimbit pun dulu takda yang warna-warna ni. zaman makin maju, adalah phone ada warna-warna. phone warna 1st aku pakai is alcatel. tah orang tau ke tidak jenama ni. but phone ni tak boleh nak mms. then aku kerja lepas SPM.

dah takda buat apa kat rumah. dari duk perabis periuk nasi kat rumah, baik cari duit sikit untuk makan sendiri. takda la nak mintak parent. weiii malu bai malu. nak duit tak geti nak cari sendiri. ngat senang ke nak cari duit. ek, kelain pulak dah aku melalut, so ade duit gaji sikit, aku beli phone lain. kiranya phone tu canggih la para tahun tersebut dan menjadi kegilaan para remaja dan muda mudi.

nak pendikkan cerita, makin banyak la phone canggih ni keluar kat pasaran. tapi setiap pada phone yang lama jugak. setelah abis U n kerja dapat la beli phone baru setelah 5 tahun gune phone lama. kira beli yang ada app android. dan aku pakai tak lama pun.

sebab terlalu banyak function, aku jadi malas, dan sekarang aku hanya pakai nokia 1280. ni pun setelah aku check *#0000#. kalau tak aku sendiri pun tak tahu phone jenis apa. yang penting keselesaan nya memang taraf 5 bintang ke atas. pakai pun tak serabut.

tu je nak bagi tahu. pakai canggih-canggih, last yang basic jugak jadi pilihan.

0 lango double line:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KORANG BAIK HATIKAN (^_^)